Åklagarmyndigheten

Förundersökning om mord nedlagd

Dela

Kammaråklagare Helene Gestrin har i dag beslutat att lägga ner förundersökningen om mord i Boxholm den 23 oktober.

Den 23 oktober hittades en 29-årig man död utomhus i Boxholm efter ett bråk i ett lägenhetshus. Två personer anhölls samma dag som skäligen misstänkta för mord men frigavs efter tre dagar.

– Efter en noggrann rättsmedicinsk undersökning så har det nu visat sig att mannen inte avled på grund av någon annans beteende. Det finns inte längre någon misstanke om att han ska ha utsatts för brott och förundersökningen har därför lagts ner, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

– I samband med utredningen om dödsfallet så har det kommit till polisens kännedom att det i Boxholm har spridits en bild där den avlidne mannen ligger utomhus med blodigt ansikte. Jag vill därför betona att blodet inte kommer från någon skada på mannen och att den som sprider bilder på en avliden person kan komma att misstänkas för brottet olaga identitetsintrång, utöver att det är oerhört påfrestande för de efterlevande att veta att bilder av det slaget florerar, fortsätter hon.

Åklagaren har inga ytterligare kommentarer att ge.

Åklagarens ärendenummer: AM-145230-22

Målnummer: Linköpings tingsrätt B 4452–22


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum