Åklagarmyndigheten

Förundersökning om mordförsök i Sollefteå läggs ned

Dela

Åklagaren har i dag beslutat att lägga ned en förundersökning om försök till mord. Enligt åklagaren finns det inte anledning att anta att brott har begåtts.

Händelsen ägde rum den 28 april i år då en kvinna som är anställd på en hälsocentral i Sollefteå blev svårt skadad efter att ha blivit knivskuren.

– I förundersökningen har vi vidtagit alla tänkbara utredningsåtgärder då vi gjort beslag som vi analyserat och vi har tagit prover. Ingenting i utredningen visar på någon annan gärningsperson. Dessutom har flera vittnen hörts som inte kan styrka händelseförloppet som kvinnan givit. Vi misstänker därför att hon har skadat sig själv. Därför har jag lagt ner förundersökningen och har delgivit kvinnan misstanke om falskt larm, grovt brott, säger kammaråklagare Catharina Kjelsson.

Kontakt

Kammaråklagare Catharina Kjelsson är tillgänglig för media kl. 9.30-10 i dag fredag på telefon 010-562 64 23.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum