Åklagarmyndigheten

Förundersökning om tjänstefel i jaktbrottsärende nedlagd

Dela

Åklagare vid Särskilda åklagarkammaren har i dag lagt ned en förundersökning avseende tjänstefel i samband med ett jaktbrottsärende i Västmanland.

I oktober i fjol anhölls fyra personer misstänkta för jaktbrott. En förundersökning öppnades och pågår fortfarande. En anmälan om tjänstefel har lämnats in och utretts. Nu är den tjänstefelsutredningen nedlagd.

Under utredningen har ett förhör hållits. Handlingar från domstolarna med bl.a. skrivelser från försvarare och åklagare har inhämtats. Utredningen har tagit del av de omtalade delarna av de avlyssnade samtalen och utskrifterna av dem.

- Jag har kommit fram till att ingen i förundersökningen angående bl.a. grovt jaktbrott har, i de delar som jag prövat i min utredning, begått tjänstefel. Jag väljer därför att lägga ned förundersökningen, säger chefsåklagare Martin Tidén vid Särskilda åklagarkammaren.

Åklagaren har inte möjlighet att lämna några ytterligare upplysningar eller kommentarer om tjänstefelsutredningen eftersom förundersökningen avseende jaktbrott fortfarande pågår.

Den leds av åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.
 

Presstjänsten

010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum