Åklagarmyndigheten

Förundersökning om upphovsrättsbrott

Dela

Åklagare kan bekräfta att det pågår en förundersökning mot en person om upphovsrättsbrott. Utredningen är inne i ett slutskede.

Kammaråklagare David Ludvigsson leder förundersökningen, som är i sitt slutskede. På grund av förundersökningssekretess kan för närvarande inga detaljer ur utredningen lämnas. Mer information kan ges vid ett eventuellt åtal. Det går i dag inte att säga om eller när ett sådant kan bli aktuellt.

Åklagaren har ingen möjlighet att besvara frågor från media.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum