FN:s livsmedelsprogram (WFP)

Förväntas under torsdagen: Betydande omröstning i FN:s säkerhetsråd om kopplingen mellan hunger och konflikt

Dela

KÖPENHAMN/ NEW YORK – FN:s säkerhetsråd, det organ som ansvarar för att upprätthålla internationell fred och säkerhet, förväntas under torsdagen anta en resolution som för första gången erkänner hunger som ett betydande hinder för global säkerhet.

Foto: WFP/ Karel Prinsloo
Foto: WFP/ Karel Prinsloo

FN:s World Food Programme (WFP) välkomnar det stundande antagandet av resolutionen. Den skulle ge ett avgörande momentum för insatserna i att avskaffa global hunger som allt tydligare går att koppla till konflikt.

”Konflikt- och hungerresolutionen”, som den informellt kallas, skulle ge problematiken kring otrygg livsmedelsförsörjning större uppmärksamhet i säkerhetsrådets överläggningar, och därmed bidra till insatserna för att nå målet ”Ingen hunger” i de globala målen innan 2030. 

Resolutionen förväntas gå upp för omröstning i New York klockan 10:00 lokal tid, torsdagen den 24 Maj. Resolutionen sponsras av Elfenbenskusten, Kuwait, Nederländerna och Sverige.

WFP:s personal i konfliktområden så som Syrien, Sydsudan, Demokratiska republiken Kongo och Jemen finns tillgängliga för intervjuer om hur konflikt driver hunger samt hur konflikt försvårar de humanitära insatserna för att avskaffa hunger. För att koordinera intervjuer, vänligen kontakta: Steve Taravella, WFP/New York, Tel. +1-646-556-6909, Mob.  +1-202-770-5993.

Högupplöst videomaterial och bilder från konfliktzoner finns tillgängliga på förfrågan. 

Nyckelord

Kontakter

Steve Taravella, WFP/New York, steve.taravella@wfp.org, Tel. +1-646-556-6909, Mob. +1-202-770-5993.

Bilder

Foto: WFP/ Karel Prinsloo
Foto: WFP/ Karel Prinsloo
Ladda ned bild

Länkar

Om

FN:s livsmedelsprogram (WFP)
FN:s livsmedelsprogram (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme – räddar liv i katastrofer och förändrar liv för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid. 

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnbidrag till WFP. Det stöd som ges som kärnbidrag ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnbidraget hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

Följ FN:s livsmedelsprogram (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från FN:s livsmedelsprogram (WFP)

FN:s World Food Programmes verkställande direktör David Beasley medverkar i konferens om stöd till Syrien och regionen23.4.2018 15:02Pressmeddelande

Bryssel – FN:s World Food Programmes (WFP) verkställande direktör David Beasley är en av de internationella ledare som deltar på konferensen Supporting the Future of Syria and the Region, den 24 – 25 april i Bryssel. Konferensen anordnas av Förenta nationerna och Europeiska unionen. Syftet är att samla in donationer till de människor som drabbats av kriget i Syrien och stötta fredsprocessen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum