Länsstyrelsen Östergötland

Fotbollens eldsjälar uppmärksammas på slottet

Dela

Runt om i Östergötland finns det många personer som lägger ner mycket ideellt arbete för sin fotbollsförening. På torsdag uppmärksammas några av eldsjälarna med en middag på Linköpings slott.

När Östergötlands fotbollförbund i mars firade 100 år var landshövding Elisabeth Nilssons present en middag på slottet för östgötafotbollens eldsjälar.

– Jag vill uppmärksamma de här personerna som gör ett stort arbete för sina respektive klubbar. Ofta är det doldisar som lägger mycket tid i skymundan, säger landshövding Elisabeth Nilsson.

Bland gästerna finns personer som har lagt ner åtskilliga timmar under många år för både sin förening och Östergötlands fotbollförbund. Nämnas kan bland annat ÖFF:s mångårige ordförande Gillis Persson, och från föreningarna märks Håkan Fridén, Åby IF, Sten-Åke Carlström, Valdemarsviks IF, Stig Hagström, Bjärka/Säby IF, Tommy Isaksson, Mjölby AI och Hans Orrrenius Motala AIF.

– Att vi på det här sättet fått chansen att uppmärksamma några eldsjälar inom östgötafotbollen känns fantastiskt roligt. I första hand har fotbollsledare som erhållit ÖFF:s högsta utmärkelse bjudits in, säger Kjell Augustsson, ansvarig för ÖFF:s 100-årsfirande. 

Kontakter

Om

Länsstyrelsen Östergötland
Länsstyrelsen Östergötland
Östgötagatan 3
581 86 Linköping

010-223 50 00http://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/Sv/Pages/default.aspx

Länsstyrelsen är en statlig myndighet som finns nära människorna i varje län. Vi är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering, riksdag och centrala myndigheter å den andra. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen och har i uppdrag att följa utvecklingen och informera regeringen om länets behov.

Följ Länsstyrelsen Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Länsstyrelsen Östergötland