Värmdö Kommun

Fotoparken välkomnar Viktiga väsen

Dela

Passa på att ta del av en värld fylld av egendomliga figurer, som egentligen är mycket mer bekanta än ögat kanske först uppfattar. John Hallmén och hans Viktiga väsen tar plats i fotoparken den 4 juni.

De lever här, mitt ibland oss. Med regnbågsglänsande skal, utsökt sirliga antenner, daggvåt päls och välvda fasettögon för de tankarna till en civilisation från yttre rymden. Genom makrofotografiets möjligheter tar John Hallmén med oss på en upptäcktsfärd i våra närområden. I de kraftigt uppförstorade porträtten John skapar framträder sällan skådade detaljer, färger och uttryck hos några av våra vanligaste insekter. 

 - Värmdö är en kommun som sätter stor vikt vid sitt miljöarbete och däribland också arbetet med biologisk mångfald, berättar Lena Hellström, kontorschef Kultur- och fritidskontoret Värmdö kommun. Sättet utställningen Viktiga väsen belyser detta viktiga ämne genom fotokonst är oerhört fascinerande och lämnar ett starkt intryck hos betraktaren. Vi är väldigt hedrade att ha Johns verk på plats i Fotoparken.

 John Hallmén kombinerar sina intressen för teknik och natur i just makrofotografiet, som är den teknik som används för att fota insekterna. Bilderna vibrerar, och påminner oss om att även en till synes trist liten markplätt i skogen sjuder av fascinerande liv. Känslan som dröjer sig kvar är en ödmjukhet inför livets kretslopp och naturens gång.

- De mest spännande upptäckterna görs ofta i pausen, när vi stannar upp och lyssnar.

Insekterna är så små att vi knappt lägger märke till dem, men samtidigt är de på alla sätt så viktiga för helheten, avslutar John.

Viktiga väsen av John Hallmén syns i Fotoparken mellan den 4 juni och 6 oktober 2022.
Hjärtligt välkomna.

Läs mer om utställningen via
www.fotoparken.se

Följ Fotoparken på Instagram via
@fotoparken

Fotoparken är en permanent utomhusutställning för samtida fotografi i Gustavsberg, Värmdö kommun. Avsikten är att skapa en dynamisk plats där de fotografiska uttrycken varieras genom cirka tre nya utställningar per år. Allmänheten kan ta del av utställningarna gratis, när som helst på dygnet och året om. Värmdö kommun, kultur- och fritidskontoret, ansvarar för utställningarna och samarbetar med curators och fotografer i Sverige och internationellt.

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum