Länstrafiken Örebro

Framdörrarna på bussarna i norra länet öppnas

Dela

Tack vare ett skyddande plexiglas mellan förare och resenärer kan framdörrarna nu öppnas för påstigning på de flesta av Länstrafikens bussar som trafikerar Nora och Hällefors.

Från och med i dag, måndag den 15 mars, kan de resenärer som ska åka buss i norra delen av Örebro län återigen stiga på via framdörrarna. På så sätt kan resenärerna använda den biljettautomat som sitter i den främre delen av bussen och så kan de på ett enklare sätt kommunicera med föraren i den händelse de har några frågor. En tredje fördel med öppna framdörrar är att risken för trängsel vid på- och avstigning minimeras.

- Av hänsyn till våra resenärers och förares hälsa har vi kört med framdörrarna stängda under en period. Det har visserligen fungerat men det är glädjande att vi tack vare plexiglasen har möjlighet att erbjuda den service kring betalning och frågor som öppna framdörrar innebär, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Fler bussar ska få skyddsglas

Arbetet med att montera plexiglasskydd på länets bussar kommer att ske över tid och under en övergångsperiod kommer det därför att finnas bussar med skyddsglas och bussar utan skyddsglas på vägarna. För att göra det tydligare för resenärerna vilka bussar som har öppna framdörrar kommer det att finnas en grön skylt i framrutan på de bussar där föraren öppnar framdörrarna. Fortsatt öppning av framdörrarna kommer att ske vartefter klartecken för detta finns i respektive trafikområde.

Ett öppnande av framdörrarna innebär bland annat detta:

  • Det är möjligt att kommunicera med föraren.
  • Det är möjligt att scanna mobilbiljetten i biljettmaskinen framme vid föraren.
  • Enkelbiljett för län som infördes i början av pandemin tas bort på de bussar som öppnar framdörrarna.
  • Den bakre biljettmaskinen stängs av eftersom ombordstigning sker vid framdörren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Serviceresor återgår till samplanering 15 juli8.7.2021 10:12:29 CEST | Pressmeddelande

Under våren 2020 fattade Länstrafiken beslut om att slopa samplanering för alla Serviceresor, förutom skolskjuts, på grund av pandemin. I takt med att smittspridningen av Covid- 19 minskar och att majoriteten av våra kunder och förare nu är vaccinerade, kan vi i samråd med ansvarig smittskyddsläkare på Regionen återigen börja samplanera våra resor. Det betyder att de som reser med Serviceresor kan få samåka med andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum