Linköpings kommun

Framgångsrikt arbete för studiero på Birgittaskolan

Dela

Birgittaskolan har arbetat hårt för att komma tillrätta med de brister som Skolinspektionen påtalade efter den tillsyn som gjordes under våren 2016. Nu är samtliga av de sju påtalade bristerna åtgärdade.

På kort tid lyckades Birgittaskolan avhjälpa sex av sju påtalade brister och har nu även uppfyllt den sista anmärkningen som Skolinspektionen hade, gällande studiero. En enkät som Skolinspektionen har genomfört visar att Birgittaskolan nu dessutom hamnar över rikssnittet avseende studiero. Enkäten besvarades både av elever och pedagogisk personal och båda enkätsvaren var över rikssnittet avseende studiero.

Skolan har intensivt arbetat med att stärka samhörigheten och att utveckla värdegrunden. Bildningsnämnden har stöttat med resultatinriktade insatser för att se till att alla elever har en trygg skolmiljö och att elevernas studieresultat blir bättre.

– Det är fantastiskt roligt att se att det förbättringsarbete som har gjorts på Birgittaskolan har gett resultat. På Birgittaskolan, liksom alla andra skolor i Linköpings kommun, ska det vara studiero. Det är viktigt att alla elever ska känna sig trygga och ha de bästa förutsättningarna för lärande, säger bildningsnämndens ordförande Karin Granbom Ellison (L).

Sedan Skolinspektionens tillsyn har åtgärder vidtagits i form av tydlighet vad gäller ordningsregler, förstärkt vuxennärvaro, förstärkning av specialpedagoger, handledning på modersmål och mer förebyggande elevhälsa.

– Birgittaskolan har genom ett intensivt förbättringsarbete utvecklats på ett fantastiskt sätt. Rektor, lärare och elever har tillsammans arbetat och lyckats skapa en skolmiljö som präglas av studiero, säger skolchef Åsa Ridne.

För ytterligare information kontakta bildningsnämndens ordförande Karin Granbom Ellison (L), telefon 072-582 81 74, Skolchef Åsa Ridne, telefon 013-26 32 39.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Dokument

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum