Consid

Framgångssaga i Kalmar trots pandemi

Dela

It- och kommunikationsbolaget Consid öppnade sitt kontor i Kalmar i början av mars förra året – en vecka innan coronapandemin satte en hel värld på vänt. Trots det har kontoret expanderat med 150 procent det senaste året.

– Vi vågade se förbi den första pandemidimman och fortsatte att ta beslut som gynnade vår lokala tillväxt. Sedan har ett fantastiskt kompetent team, i kombination med bra kunduppdrag, gjort att vi har lyckats förvalta och vidareutveckla vårt affärserbjudande och våra kundrelationer, säger kontorsansvarig Niclas Andersson om den osannolika framgången.

Consid är ett av landets snabbast växande företag med över 1 000 anställda och kontor på 24 platser i Sverige. På kontoret i Kalmar finns idag 15 medarbetare och planer finns på ytterligare tillväxt redan innan sommaren. Särskilt söker företaget konsulter inom systemutveckling.

Niclas Andersson

– Vi har alltid dialog med potentiella nya medarbetare. Hittills har vi främst rekryterat erfarna konsulter med lång erfarenhet, men i takt med att affärerna etableras så kommer vi också kunna anställa hungriga nyutexaminerade konsulter, säger Niclas Andersson.

Förra året omsatte Consid över en miljard kronor och resultatet för tredje kvartalet 2020 är det starkaste hittills.

– Nu fortsätter vi i full fart framåt. Vi har många intressanta projekt på gång och vi har precis blivit klara med våra nya kontorslokaler som ligger central på Kvarnholmen här i Kalmar. Det är ett mycket spännande projekt där vi ska skapa ett riktigt fint Consid-kontor. Vi räknar med att flytta in tidig höst.

Företaget Consid erbjuder konsulttjänster inom IT, kommunikation och affärsutveckling. Nyligen utsåg Dagens Industri Consid till snabbväxande Gasellföretag, för nionde året i rad. Consid har också fått utmärkelserna Årets Karriärföretag och Årets Arbetsgivare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Niclas Andersson, Consid i Kalmar.
Niclas Andersson, Consid i Kalmar.
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 000 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum