Svenska institutet

Framtida ledare inom hållbarhet samlas i Stockholms skärgård

Dela

Den 4-9 september samlas framtida ledare och entreprenörer från Sverige och östra Europa på ön Ekskäret för att diskutera lösningar och skapa nätverk som tjänar både människan och planeten. Mötet är en del av Svenska Institutets och Stockholms Resilience Centres ledarskapsprogram LEAP.

Deltagarna i ledarskapsprogrammet LEAP kommer att ta sig an några av världens största sociala och ekologiska utmaningar för att tillsammans utforska globalt hållbara lösningar.

LEAP – a leadership programme on human and planetary opportunities – görs i samarbete mellan Svenska institutet och Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet och utgår från centrets forskning på hållbarhet och resiliens. Resiliens handlar om ett systems, till exempel ett ekosystems eller en stads, förmåga att klara av förändringar genom att anpassa sig till nya förutsättningar och fortsätta att utvecklas.

Programmet i Stockholms skärgård är del ett av tre. Deltagarna kommer också att mötas i ytterligare två veckor senare under hösten.

Deltagarna kommer från Ukraina, Sverige, Polen, Moldavien, Estland, Lettland, Litauen, Vitryssland, Armenien och Azerbajdzjan. Gemensamt är att de alla är tekniskt kunniga, dokumenterat drivna ledare och tongivande inom sina respektive områden. Som med alla SI:s ledarskapsprogram är ett av målen att bygga aktiva nätverk och långsiktiga relationer mellan Sverige och de deltagande länderna.

Deltagande föreläsare

  • Per Olsson, temaledare för Stockholms Resilience Centres forskning om transformationer och resiliens.
  • Toni Petersson, vd för Oatly.
  • Yomi Abiola, journalist och social entreprenör.
  • Stuart Pledger, vd för Sustainable Leadership Laboratory som arbetar med hållbarhetsstrategier och ledarskap.
  • Fredrik Wikholm, Dedicated Institute, entreprenör och grundare av klädmärket Uniforms for the Dedicated
  • Fabian Pfortmüller, entreprenör med fokus på samskapande.
  • Ouafa Rian, processledare och föreläsare.

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum