Svenska institutet

Framtida ledare inom hållbarhet samlas i Stockholms skärgård

Dela

Den 4-9 september samlas framtida ledare och entreprenörer från Sverige och östra Europa på ön Ekskäret för att diskutera lösningar och skapa nätverk som tjänar både människan och planeten. Mötet är en del av Svenska Institutets och Stockholms Resilience Centres ledarskapsprogram LEAP.

Deltagarna i ledarskapsprogrammet LEAP kommer att ta sig an några av världens största sociala och ekologiska utmaningar för att tillsammans utforska globalt hållbara lösningar.

LEAP – a leadership programme on human and planetary opportunities – görs i samarbete mellan Svenska institutet och Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet och utgår från centrets forskning på hållbarhet och resiliens. Resiliens handlar om ett systems, till exempel ett ekosystems eller en stads, förmåga att klara av förändringar genom att anpassa sig till nya förutsättningar och fortsätta att utvecklas.

Programmet i Stockholms skärgård är del ett av tre. Deltagarna kommer också att mötas i ytterligare två veckor senare under hösten.

Deltagarna kommer från Ukraina, Sverige, Polen, Moldavien, Estland, Lettland, Litauen, Vitryssland, Armenien och Azerbajdzjan. Gemensamt är att de alla är tekniskt kunniga, dokumenterat drivna ledare och tongivande inom sina respektive områden. Som med alla SI:s ledarskapsprogram är ett av målen att bygga aktiva nätverk och långsiktiga relationer mellan Sverige och de deltagande länderna.

Deltagande föreläsare

  • Per Olsson, temaledare för Stockholms Resilience Centres forskning om transformationer och resiliens.
  • Toni Petersson, vd för Oatly.
  • Yomi Abiola, journalist och social entreprenör.
  • Stuart Pledger, vd för Sustainable Leadership Laboratory som arbetar med hållbarhetsstrategier och ledarskap.
  • Fredrik Wikholm, Dedicated Institute, entreprenör och grundare av klädmärket Uniforms for the Dedicated
  • Fabian Pfortmüller, entreprenör med fokus på samskapande.
  • Ouafa Rian, processledare och föreläsare.

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Svenska institutet ger över 16 miljoner i projektstöd för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet3.5.2018 13:57Pressmeddelande

En mediekampanj mot könsrelaterat våld, ett initiativ för att motverka desinformation mot barn och unga och ett program för att främja dokumentärfilmvisningar med fokus på mänskliga rättigheter. Det är några av de projekt som nu får stöd för sitt arbete med att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet. Totalt beviljar Svenska institutet, genom Creative Force, 16,5 miljoner kronor till 37 projekt i Ryssland, Turkiet, Östeuropa, Afrika samt Mellanöstern och Nordafrika.

Stockholm Forum on Gender Equality to bring together top names from more than 100 countries28.3.2018 14:47Pressmeddelande

Award-winning author Chimamanda Ngozi Adichie, Executive Director of UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka and human rights counsellor Colin Gonsalves are some of the 500 gender equality actors who will participate in the Stockholm Forum on Gender Equality on 15–17 April. The global forum is about strengthening women’s and girls’ rights, representation and access to resources.

Stockholm Forum on Gender Equality samlar toppnamn från över 100 länder28.3.2018 13:48Pressinbjudan

Den prisbelönta författaren Chimamanda Ngozi Adichie, UN Women-chefen Phumzile Mlambo-Ngcuka och människorättsjuristen Colin Gonsalves är några av de 500 jämställdhetsaktörer som deltar i den globala jämställdhetskonferensen Stockholm Forum on Gender Equality den 15-17 april. Konferensen handlar om att stärka kvinnors och flickors rättigheter, representation och tillgång till resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum