Apollo

Framtida OS-medaljörer tränar på Playitas

Dela

Denna vecka står Apollo och träningsresorten Playitas på Fuerteventura värd för framtidens olympier som valt att förlägga höstens träningsläger på anläggningen. Playitas är ett av Europas största sporthotell med högkvalitativa sportfaciliteter anpassade för elitidrottare.

SOK's talangläger på Playitas Resort, november 2018
SOK's talangläger på Playitas Resort, november 2018

Vi väljer Playitas för att det erbjuder bra träningsmöjligheter och fina anläggningar. Bra pool och fina cykelmöjligheter, säger Thomas Engdahl, sportchef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Höstens träningsläger är en del av SOK’s Talang 2022-projekt, ett framtidsprojekt med syfte att utveckla unga talanger att ta plats bland världseliten om sex till tio år - med sikte på OS i Paris 2024 eller OS i Los Angeles 2028. Det är cirka 50 ungdomar och ledare som just nu befinner sig på Fuerteventura, Playitas för att träna och bli bättre rustade för internationell nivå.

– Playitas är en av våra absolut starkaste sportprodukter och efterfrågan på bra träningshotell ökar stadigt. Att SOK förlägger sitt Talang 2022-läger på Playitas är ett kvitto på att det vi erbjuder våra kunder är av högsta kvalitet. Vi är otroligt stolta över att vara en del av resan mot framtida OS-medaljer, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Apollo i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté

Apollo är officiell leverantör av olympiska träningsläger till Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) Topp & Talangprogram och den svenska OS-truppen. Apollos högklassiga träningsanläggningar Playitas Resort på Fuerteventura och Cavo Spada på Kreta har huserat hela truppen inför OS i Rio 2016 och PyeongChang 2018. Playitas Resort är officiellt svenskt olympiskt camp. 

Om Playitas Resort

Playitas är ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Träningsmöjligheterna är fördelade på över en miljon kvadratmeter: här finns Kanarieöarnas största gym med ett modernt utbud av vikter, maskiner och cardio-maskiner. I cykelcentret finns det senaste inom landsvägscyklar, mountainbikes, fatbikes, löparvagnar och barncyklar. Inomhushallar för badminton, handboll, innebandy, fotboll, basket och flera tennisbanor. En uppvärmd olympisk 50 m-pool, en boxningsring och en klättervägg. I crossfit-gymmet TC6 finns massor av utrustning och på stranden ligger ett center för vattensport. Det enorma området rymmer dessutom en OCR-bana med 16 hinder och en 18-håls golfbana på par 67. På Fuerteventura ligger också systerhotellet La Pared – powered by Playitas som erbjuder ytterligare träningsmöjligheter, exempelvis cykling och surf.

Några av träningslägrets deltagare: Badminton: Gustav Björkler, Cecilia Wang, Edith Urell. Brottning: Denise Makota Ström, Albin Olofsson, Jonna Malmgren, Ardit Fazljija. Cykel: Wilma Olausson (landsväg), Julia Borgström (landsväg), Einar Lindberg (bmx). Modern femkamp: Jakob Rasmuson. Friidrott: Tilde Johansson (sjukamp), Ragnar Carlsson (slägga), Wictor Pettersson (kula), Maja Nilsson (höjdhopp). Fäktning: Elvira Mårtensson (värja), Miriam Schreiber (florett). Gymnastik: Felix Hogersson (trampolin). Judo: Mark Johansson, Ida Eriksson, Tove Hansen. Kanot: Alva Johansen, Melina Andersson, Dennis Kernen. Rodd: Annie Svensson, Alice Ekros. Simning: Hannah Brunzell, Robin Hanson, Sara Junevik, Hanna Rosvall, Björn Seeliger. Skytte: Isabelle Johansson (luftgevär). Tennis: Caijsa Henneman. Triathlon: Andreas Carlsson, Frida Nöu.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

SOK's talangläger på Playitas Resort, november 2018
SOK's talangläger på Playitas Resort, november 2018
Ladda ned bild

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum