E.ON Sverige AB

Framtidens energimarknad ritas om från grunden

Dela

Energimarknaden står inför ett paradigmskifte där alla blir både producenter och konsumenter. Men fortfarande finns ett antal svåra frågor att lösa: Hur lagrar vi förnybar energi? Hur skapar vi fler hållbara transporter? Och hur skapar vi ett cirkulärt samhälle där fler restprodukter och mer avfall tas till vara för att bli till energi? Det är helt enkelt dags att tänka nytt.

För att bidra till debatten arrangerar E.ON flera spännande seminarier under Almedalsveckan.

Måndag och tisdag hittar du oss på S:t Hansgatan 21, framför Gotlands Konstmuseum.

Måndag den 4 juli

Har vi rätt politik för omställning i transportsektorn? Kl. 12.00 – 12.50 (lunch serveras från kl 11.30)

Kan Sverige ställa om transportsektorn från fossila drivmedel? Är snåldiesel, el eller biogas lösningen? Behöver vi olika lösningar för privatbilismen, kollektivtrafiken och de tunga transporterna?

Medverkar gör bland annat: 
Karin Svensson Smith (MP), ordförande Trafikutskottet
Mattias Goldmann, VD Fores och 2030 sekretariatet

Vägen in på den svenska arbetsmarknaden – hur tar vi bättre tillvara på kompetens Kl. 14.00 -14.45 (arrangeras i samverkan med Äntligen jobb/Swedbank/ABB)

Hur kan vi bli bättre på att ta tillvara kompetens och ge utlandsfödda möjlighet att komma in på den svenska arbetsmarknaden? Är ”Äntligen jobb” vägen att gå för att ge fler en chans till jobb och förbättra företagens kompetensförsörjning?

Medverkar gör bland annat:

Mikael Sjöberg, GD Arbetsförmedlingen
Irene Wennemo (S), Statssekreterare, Arbetsmarknadsdepartementet

Ett hållbart, konkurrenskraftigt och tryggt energi-Sverige – löser vi det? Kl. 15.15 - 16.15

Idag står energiförsörjningen inför nya utmaningar. Tack vare en snabb teknologiutveckling har vi fått en ökad andel förnybar elproduktion. Hur vi skapar ett elsystem som klarar både de varmaste och kallaste dagarna utan att hamna i obalans. Hur ser marknads- och kunskapsläget för Sveriges framtida energiförsörjning ut och vad behöver vi göra för att behålla ett elsystem av världsklass?

Medverkar gör bland annat: 
Ibrahim Baylan, Samordnings- och energiminister (S)
Maria Sunér Fleming, energiansvarig Svenskt Näringsliv

Tisdag den 5 juli

Hållbarhet – ett konkurrensmedel för kommunernas attraktionskraft Kl. 8.30 – 9.30 (Frukost serveras från kl. 08.00).

Kan vi skapa rum för fler människor och mer verksamheter i en växande storstadsregion – Storstockholm? Hur kan aktörer inom samhällsbyggande och infrastruktur samverka för att bidra till ökat byggande samtidigt som transportlösningar och energiinfrastruktur anpassas för en växande befolkning?

Medverkar gör bland annat:

Maria Rankka, VD Stockholms handelskammare
Peter Wågström, VD NCC


Är framtiden on – eller off grid? 
Kl. 10.30 – 11.30

Framtidens energisystem kan utvecklas mot mer småskaliga och lokala lösningar. Dagens konsumenter blir morgondagens producenter. Hur kan de stora energiaktörerna, utifrån dagens befintliga regelverk, medverka med nytänkande och moderna lösningar på en föränderlig energimarknad? E.ON utvecklar nu Sveriges första, frikopplade lokala energisystem. Hur kommer det att bidra till den förändring som energimarknaden står inför?

Medverkar gör bland annat:

Johan Söderberg, VD ABB Sverige
Darja Isaksson, Grundare och inspiratör för Hello Ziggy


Framtidens smarta städer behöver smarta politiker Kl. 13.00 – 14.00

Vi upplever en snabb förändring av samhället som bland annat drivs av digitalisering och urbanisering. Hur ser framtidens smarta städer ut? Vilka smarta framtidsbeslut kommer att krävas av kommunerna för att lösa utmaningarna?

Medverkar gör bland annat:

Bengt Wånggren VD Swedish Green Building Council
Lars Stjernkvist, KSO Norrköping

Jämlik Sponsring – eller jämt sig lik (arrangör FC Rosengård) Kl. 15:00-16:00

FC Rosengård har 600 spelare i 30-talet lag. De flesta finns i stadsdelen Rosengård, men mest känt är damernas A-lag som just nu rankas som femma i Europa. På herrsidan är det Manchester United som har samma ranking. Men Manchester United och FC Rosengård är klubbar med mycket olika ekonomier. Det finns många skäl till det. Vd är egentligen rimligt när det gäller nivåer mellan manlig och kvinnligt i samma sport. Kanske kan vi rent av lära något för hela arbetsmarknaden.

Medverkar gör bland annat:

Håkan Wifvesson, ordförande FC Rosengård
Karin Jarl Månsson, VD E.ON Försäljning

För mer information: kontakta Maria Carlsson, 0705-155857 eller Göran Bolin, 0705-435222.

Läs mer om våra seminarier, och var du hittar våra mobilladdare på eon.se.

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Historisk elnätsanslutning möjliggör förnybar energi till hela Sverige19.11.2018 08:06Pressmeddelande

Under hösten har anslutningsavtal tecknats för den största vindkraftsatsningen i E.ONs historia. Det är det nybildade bolaget E.ON Wind Nysater AB som ska ansluta 475 megawatt vindkraft till elnätet i Västernorrland. Avtalet innebär att nästan 100 årsarbeten skapas i regionen när ny elledning ska byggas. 475 MW motsvarar nästan effekten i Sveriges tredje största vattenkraftverk, Porjus i Lule älv.

E.ON bygger en av Europas största landbaserade vindkraftsparker i Västernorrland16.11.2018 10:05Pressmeddelande

Idag fattades beslut om att E.ON kommer att bygga en av Europas största landbaserade vindkraftsanläggningar i Sverige. Vindkraftsparkerna, som ligger cirka 4 mil nordväst om Härnösand och utgörs av de två projekten Hästkullen och Björnlandhöjden, i framför allt Härnösands kommun, får en installerad effekt på 475 megawatt, vilket ger energi motsvarande all hushållsel i Västernorrland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum