Svenska institutet

Framtidens hållbara mat diskuteras i Malmö

Dela

Hur vi äter kan förändra världen. Ett nytt spännande initiativ från Svenska institutet samlar entreprenörer och förändringsagenter från västra Balkan för samtal och samarbeten om framtidens livsmedelssystem, hållbarhet och lokal förändring. Projektet Food for Tomorrow startar på Malmös nya matverkstad Gro’up den 1-2 november.

Gro'up i Malmö. Foto: Sara Johansson
Gro'up i Malmö. Foto: Sara Johansson

Det finns stor potential för positiv förändring genom innovativa lösningar till ett mer hållbart livsmedelssystem. Svenska institutets projekt Food for Tomorrow startar med en 24 timmars kick-off på Skånes nya matverkstad Gro’up.

15 utvalda personer från Bosnien-Hercegovina, Makedonien, Serbien och Sverige samlas för att ta fram en strategi och skapa initiativ som handlar om att få fler att förstå matens betydelse, samtidigt som det stärker ett hållbart livsmedelssystem.

Food For Tomorrow syftar till att stödja förändringsaktörer som arbetar med hållbar utveckling och matrelaterade frågor i de fyra länderna. Visionen är att möjliggöra en hållbar livsstil genom att integrera livsmedelssystem med hållbar utveckling och koppla samman den ekonomiska och miljömässiga utvecklingen.

Vill du träffa några av deltagarna:

  • Dorde Dordevic, entreprenör i Belgrad som bl a studerat vid Malmö Högskola och startat Smart City Challenge Serbia Festival http://festival.smartcity.education/
  • Amelia Ivkovic, nutritionist i Sarajevo, efterfrågad talare, panelist som arbetar för att öka medvetenhet om övervikt hos barn och vuxna i Bosnien-Hercegovina
  • Edith Salminen, gastronom, medgrundare av Gro Up.

Vi som organiserar är:

Välkommen att kontakta eller träffa oss på Gro'up, Spånehusvägen 83, Malmö: onsdag den 1 november från kl 17.00 eller torsdag den 2/11 från kl 12.00.

Nyckelord

Bilder

Gro'up i Malmö. Foto: Sara Johansson
Gro'up i Malmö. Foto: Sara Johansson
Ladda ned bild

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum