IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Framtidsstyrelsens första träff: "Positivt att få lyfta blicken och lämna sin egen bubbla"

Dela

Tidigare i år utsågs IKEM:s tredje Framtidsstyrelse och nu har gruppen träffats för första gången för ett dygnslångt möte i Stockholm. Framtidsstyrelsen är ett nätverk med yngre personer från medlemsföretag som under två år deltar i ett utvecklings- och ledarskapsprogram.

IKEM:s framtidsstyrelse 2022 Foto: Bengt Säll
IKEM:s framtidsstyrelse 2022 Foto: Bengt Säll

Nu har den första träffen genomförts i Stockholm för den omgång som kommer att arbeta tillsammans under 2022 och 2023. Mötet för den nya gruppen inleddes med att deltagarna bland annat berättade om vilka förväntningar de har på programmet.

– Att få lyfta blicken och lämna sin egen bubbla, att få höra vilka frågor som är viktiga för andra företag och kunna lära sig av kollegor i andra företag. Att få lära mig mer om hur man jobbar med de politiska frågorna och hur IKEM som bransch- och arbetsgivarorganisation driver sina frågor var några av deltagarnas kommentarer.

Genom Framtdsstyrelsen vill IKEM vill förbättra kunskapsöverföring, öka inspirationen och bygga kompetens för innovations- och kemibranschens framtida ledare.

Framtidsstyrelsen för 2022-2023 består av nedanstående personer

Johanna Andmarken, STMicroelectronics Silicon Carbide
Ylva Borgström, Trinseo
Loudin Daoura, Sobi
Tim Ericsson, Borghamns Stenförädling
Simon Hedin, Wibax
Elin Hermansson, Hållbar Kemi
Christoffer Holmqvist, Nammo Sweden
Adrian Kokko, Cytiva
Ludwig Kollberg, Preem
Anna Lindqvist, Phadia
Elin Nilsson, Perstorp
Fredrik Sundlöf, Nynas
Hector Tremearne Ripellino, Valneva
Martin Wandegren, Elis Textilservice

Nyckelord

Kontakter

Bilder

IKEM:s framtidsstyrelse 2022 Foto: Bengt Säll
IKEM:s framtidsstyrelse 2022 Foto: Bengt Säll
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB
IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige ABhttps://www.ikem.se/

Bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar inom kemi i vid bemärkelse

IKEM:s medlemsföretag verkar inom det breda spannet av plast-, gummi-, kemi- och läkemedelsproduktion. IKEM företräder också medlemmar från t ex sten-, tvätt-, metall- och återvinningsindustrin i arbetsgivarfrågor. Branschens totala förädlingsvärde uppgår till en knappt femtedel av den totala industriproduktionen i Sverige. Exportvärdet var 270 miljarder kronor 2017.

Världen står inför stora hållbarhetsutmaningar och våra medlemsföretag är en del av lösningen. Det är såväl stora som små företag som utmanar varandra och driver utvecklingen framåt.

Läs mindre

Följ IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Majoriteten av unga tycker att anställda på en arbetsplats borde ha samma anställningsvillkor18.5.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

En ny undersökning från Ungdomsbarometern som IKEM har låtit göra visar att en majoritet av 19 till 29-åringar håller med om påståendet ”Jag tycker att alla på̊ en arbetsplats borde ha samma anställningsvillkor – det vill säga ett kollektivavtal för alla medarbetare”. Sju av tio tycker att kollektivavtal är viktigt för arbetstagare i Sverige.

Rysslands invasion har stor inverkan på kemiindustrin – 7 av 10 företag påverkas av brutna leveranser4.5.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Årets första kvartal innebar fortsatta utmaningar för svensk kemiindustri. Trots detta lyckades IKEM:s medlemmar uppnå samma produktionsvolymer som motsvarande kvartal 2021. Enligt en ny rapport från IKEM är utmaningarna framåt desto större. Sju av tio företag upplever direkt eller indirekt påverkan genom brutna leveranser från Ryssland, Belarus och Ukraina. Nu måste näringslivet och politiken kroka arm för att Sverige och EU ska kunna kapa beroendet av Ryssland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum