Växjö stift

Från England till Växjö – i bekväma skor 

Dela

Just nu pågår en pilgrimsvandring från England till Sverige och imorgon, den 18 augusti, går den in i Växjö stift. 29:e augusti når vandringen sitt mål: Växjö domkyrka. Sigfridsvandringen, en vandring i St Sigfrids fotspår, är ett samarbete mellan Oxford, Göteborg, Skara och Växjö stift.

Foto: Daniel Claesson /Ikon
Foto: Daniel Claesson /Ikon

Den 18 augusti passerar vandrarna stiftsgränsen mot Skara vid Bankeryd för att under de följande tio dagarna gå mot målet i Växjö.  

Tema för vandringen är Mod att våga leva och den svenska delen av vandringen pågår 28 juli till 29 augusti. Pilgrimsvandringen erbjuder möjligheten att reflektera över och dela tankar.

– Att vandra i skog och mark och få tid till eftertanke och förankring är en möjlighet att ta vara på. Mod att våga leva behövs i en tid av pandemi, klimathot och orolighet runt om i världen och i vårt eget land, säger Hans Boeryd som är stiftsprost i Växjö stift.

Den ursprungliga Sigfridsvandringen skulle ha genomförts 2020 från York i England till Växjö domkyrka, som ett led i firandet av Växjös 850-årsjubileum. På grund av restriktionerna kring covid -19 fick vandringen flyttas fram till 2021. Vandringen startade i England och påbörjade sin svenska sträckning i slutet av juli i Göteborg. 

– Vandrarna har blivit mycket väl mottagna i församlingarna längs vägen. Ett av målen med Sigfridsvandringen är att stödja pilgrimsarbetet i församlingarna, såväl genom att dela tro och liv i vandringens form som att få möjlighet att visa gästfrihet, berättar Hans Boeryd. 

Vandringen kan följas via hashtaggen #StSigfridsWay

Mer info om Sigfridsvandringen: 
www.svenskakyrkan.se/vaxjostift/sigfridsvandring-2021

Kontakter

Bilder

Foto: Daniel Claesson /Ikon
Foto: Daniel Claesson /Ikon
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum