Axess

Från Stalins kontroll till VM 2018: "Sanningen om sovjetisk fotboll"

Dela

Torsdagen den 24 maj kl 20.00 är det premiär för den franskproducerade dokumentären "Sanningen om sovjetisk fotboll", om hur sport och politik var intimt förbundna under sovjettiden.

Sovjet vinner Europacupen i fotboll  1960
Sovjet vinner Europacupen i fotboll 1960

Under Stalineran och framåt var fotboll en del av den sovjetiska propagandan. Den hemliga polisen och armén var djupt inblandade. Nya, tidigare hemligstämplade, dokument avslöjar många mörka hemligheter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sovjet vinner Europacupen i fotboll  1960
Sovjet vinner Europacupen i fotboll 1960
Ladda ned bild
Lev Jasjin tilldelas Ballon d'Or
Lev Jasjin tilldelas Ballon d'Or
Ladda ned bild

Länkar

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Axess består av Axess Magasin, Axess TV och Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse. Stiftelsen arrangerar seminarier, ger ut böcker och delar årligen ut Stora fackbokspriset. Magasinet är en kultur- och samhällstidskrift som utkommer nio gånger per år. Axess TV visar inköpta och egenproducerade program som berör samhällsfrågor, kultur och vetenskap.

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Nominerade till Stora Fackbokspriset7.11.2018 07:05:00Pressmeddelande

Axel och Margaret Ax:son Johnsons Stiftelse för allmännyttiga ändamål utdelar varje år, givet det finns en värdig mottagare, Stora fackbokspriset om 125 000 kronor till den eller de (levande personer) som skrivit årets fackbok i enlighet med Forum Axess devis ”Vetenskap, bildning tradition”. Tanken är att stödja det slag framstående essäistiskt humanistiskt författarskap som lyfter fram vetenskap, bildning, tradition med hög stilistisk och fackmässig verkshöjd. Syftet är att på svensk botten uppmuntra en berättande humanistisk bildningstradition präglad av stilistisk briljans.​

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum