Från stilla till gorilla – Friskis peppar fler barn till rörelse

Dela

Varför sitta stilla när du kan vara en dansande gorilla? Den frågan ställer sig Friskis&Svettis som fortsätter att sprida rörelseglädje för barn 3-6 år och vuxna tillsammans i nya Mini-Röris 7. Att vi alla behöver höja pulsen då och då, det vet de flesta. Men att hitta inspiration och ork till rörelse i vardagen kan kännas klurigt - inte minst i pandemitider.

– Vi vill underlätta för fler att få till den där pausen i vardagen som ger energi. Att locka fram rörelseglädje i tidig ålder är en investering som betalar tillbaka hela livet. För Mini-Röris behöver du varken stor yta eller speciella kläder. Vrid bara upp volymen och kör, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis.

Sedan första Mini-Röris 2006 har över 35000 pedagoger över hela Sverige använt sig av Friskis rörelseprogram i förskolan och skolan och responsen har varit fantastisk. En del har till och med röris på schemat. 

Nya Mini-Röris 7 kan användas i förskolan men funkar precis lika bra hemma i vardagsrummet. Här får du chans att släppa loss dina bästa gorilla-moves och utmana styrkan i manet-balansen. Men också varva ner och hitta lugnet i en yogasaga. 

– Mini-Röris är lekfullt och fokuserar på det roliga med att vara i rörelse. Testa att sätta på en bra låt och se hur lång tid det tar innan någon kroppsdel börjar röra sig. Det är snudd på magiskt. Vem vill vara stilla när man kan dansa som en gorilla? säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

Fler tips för mer rörelse i vardagen:

  1. Dra på en bra låt! Vem kan sitta stilla när musiken drar igång?
  2. Häng på som vuxen, det finns en kull-lek för alla.
  3. Bara fantasin sätter gränserna. Gör vardagspromenaden till ett äventyr. Spring runt trädet, hoppa över stenen och gör det tillsammans.

Välkommen på digitalt rörelseparty den 21 september

Den 21 september klockan 10.00 kör Friskis&Svettis en Mini-Röris Livestream på Facebook. Förskolor och barn över hela landet bjuds in till ett stort rörelseparty med utvalda delar från Mini-Röris 7. Bara att höja volymen och haka på! Partyt pågår i 10 minuter och är kostnadsfritt. Eventet hittar du på Friskis&Svettis Facebook: https://fb.me/e/210VvWve8

Om Mini-Röris

Mini-Röris har tagits fram för att hjälpa vuxna att få in rörelse som en naturlig och lättillgänglig del av barns vardag. Mini-Röris funkar i förskolan, ute eller varför inte hemma i vardagsrummet. Att få barn att upptäcka sin rörelseglädje i tidig ålder är en investering livet ut. Läs mer här:  https://www.friskissvettis.se/rorisochminiroris

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisMänniskor i alla åldrar utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 159 ideella idrottsföreningar, varav 107 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin rörelseglädje. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum