Stockholms stad

Frans Schartaus Handelsinstitut får fortsatt förtroende av Myndigheten för yrkeshögskolan

Dela

Frans Schartaus Handelsinstitut har beviljats nya starter för sex befintliga YH-utbildningar (Apotekstekniker, Butiksledning, Löneekonom, Redovisningskonsult, Visual Merchandise samt Teater-, Event- och Scentekniker) och en helt ny utbildning som syftar till att utbilda IT-testspecialister.

Skolan arbetar mycket aktivt med arbetslivet i olika forum och konstellationer för att tidigt kunna utröna var behoven finns och hur olika yrkesroller utvecklas. Utbildningarna förändras kontinuerligt för att möta arbetsmarknadens krav. Frans Schartaus Handelsinstitut kan efter tilldelningsbeslutet fortsätta arbetet med att erbjuda arbetslivet kompetent personal både inom befintliga samt nya yrkesområden.

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) beviljade 416 yrkeshögskoleutbildningar av de totalt 1097 inkomna ansökningarna. Yrkeshögskolan har expanderat de senaste åren. Sammanräknat med tidigare beviljanden omfattar yrkeshögskolans nu totalt 110 000 utbildningsplatser.

Rektor Christel Andersson är mycket glad åt tilldelningen.

- Det är skönt att skolan får fortsatt förtroende både av Myndigheten för yrkeshögskolan samt från alla de tusentals arbetslivsrepresentanter som fortsätter att stötta skolan på olika sätt genom bl.a. ledningsgruppsarbete, stöttning i ansökningsprocessen samt genom LIA-praktiken. Yrkeshögskolan är arbetslivets utbildningsform. Det är vi tillsammans som ser till att arbetslivet får just de kunskaper, färdigheter och kompetenser som efterfrågas för fortsatt tillväxt.

Kontakta gärna skolan för mer information kring samarbete genom rekrytering, praktikplatser, studiebesök, branschdagar eller presentation av ditt företag mot rätt målgrupp. Hela 9 av 10 av får arbete direkt efter examen på Frans Schartaus Handelsinstitut. 

Nyckelord

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenArja Lindholm, kommunikationschef

Jobbtorg Stockholm, Vuxenutbildning Stockholm inklusive SFI, samordning av och samhällsorientering för nyanlända, samordning av övergripande arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

Tel:08-508 35 516arja.lindholm@stockholm.se

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Stockholms stads yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar inom ramen för yrkeshögskolan. Skolan utbildar både specialister och ledare.

Yrkeshögskoleutbildningarna skapas och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Vår målsättning är att bedriva utbildning med hög kvalité där de studerande ska få de kunskaper, färdigheter och kompetens som arbetslivet efterfrågar. Frans Schartaus Handelsinstitut har idag 16 YH-utbildningar inom Ekonomi och Försäljning, IT, Filmproduktion, Hälso- och Sjukvård samt Turism- och besöksnäringen. Hela 9 av 10 av får arbete direkt efter examen. Vi finns i nyrenoverade lokaler på Södermalm, nära Skanstull. Läs mer på www.schartau.se

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum