Svenska Basketbollförbundet

Fredrik Joulamo tillförordnad generalsekreterare

Dela

Landslagsansvarige Fredrik Joulamo kommer att agera som tillförordnad generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet fram till att rekryteringen av en ny generalsekreterare är gjord. Joulamos förordnande startar den 2 oktober när Johan Stark lämnar sin tjänst.

Rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare för avgående generalsekreterare Johan Stark har inletts. Fram till dess kommer alltså Fredrik Joulamo, 46 år, att agera som tillförordnad generalsekreterare utöver den tjänst som landslagsansvarig han innehar idag.

Fredrik Joulamo har arbetat för Svenska Basketbollförbundet sedan 2018 och har innan dess varit verksam som coach på många olika nivåer inom Svensk Basket, från Skåne till Luleå, på riksbasketgymnasium och som landslagscoach för både ungdomar och seniorer. 

- Jag ser fram emot att ta mig an detta uppdrag för en tid, och ska göra mitt bästa för att vi inte ska tappa fart nu när Johan Stark går vidare. Vi är inne i en progressiv och spännande tid och det känns hedrande att fått förtroendet att leda förbundskansliet framåt. Jag har en fantastisk grupp av kollegor runt mig i detta, och känner mig helt trygg i att fler än jag kommer att kliva fram och ta större ansvar fram till en permanent GS är på plats, säger Fredrik Joulamo.

Tillsättningen av en tillförordnad generalsekreterare är ett av de första beslut den nya förbundsstyrelsen med ordförande Susanne Jidesten har tagit. Det ger en möjlighet för verksamheten att fortsätta det inslagna arbetet under den tid rekryteringsprocessen pågår, något som är viktigt inte minst med tanke på den speciella säsong som nu stundar i skuggan av Covid-19.

- Jag är mycket glad att Fredrik har accepterat uppdraget som tf GS. Fredrik har gedigen erfarenhet inom Svensk Basket och står för ett tydligt, målinriktat och inkluderande ledarskap. Fredriks uppdrag blir nu att tillsammans med övriga förbundskansliet skapa förutsättningar för att hålla i den energi och lust som finns för den utvecklingsresa som Svensk Basket befinner sig i, säger Susanne Jidesten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum