Stockholms stad

Fredrik Linder ny stadsantikvarie och chef för stadsmuseiavdelningen på Stockholms stads kulturförvaltning

Dela

Den 2 september tillträder Fredrik Linder tjänsten som ny stadsantikvarie och chef för stadsmuseiavdelningen på Stockholms stads kulturförvaltning.

Foto: Marianne Andersson, Regeringskansliet
Foto: Marianne Andersson, Regeringskansliet

Fredrik Linder arbetar idag som departementsråd och chef för enheten för kulturarv och livsmiljö vid Kulturdepartementet. På Kulturdepartementet, där han varit anställd i tio år, har han bland annat arbetat med frågor om museer, kulturmiljö och arkitektur. Fredrik Linder är utbildad arkeolog och museivetare och har tidigare arbetat vid Riksantikvarieämbetet och Länsstyrelsen i Stockholms län.

- Jag är mycket glad över rekryteringen av Fredrik Linder. Han har värdefull och mycket gedigen kunskap och erfarenhet av musei-och kulturarvsfrågorna. Jag vill påstå att Fredrik Linder hör till en av Sveriges främsta inom det området. Med Fredrik Linder vid rodret kommer vi att kunna fortsätta utveckla Stadsmuseet och Medeltidsmuseet, samtidigt som vi förstärker Stockholms kulturhistoriska kompetens ytterligare, säger Robert Olsson, kulturdirektör i Stockholms stad.

- Jag är mycket tacksam för förtroendet att få axla rollen som stadsantikvarie och chef för stadsmuseiavdelningen. Jag ser mycket fram emot att få bidra till det viktiga arbetet med att värna om och utveckla Stockholms kulturhistoriska och konstnärliga värden. Museerna inom avdelningen är helt centrala för att vi alla, både stockholmare och besökare, ska kunna förstå stadens historia, säger Fredrik Linder

I Stadsmuseiavdelningen ingår enheterna Stadsmuseet Slussen, Medeltidsmuseet, Kunskapsuppbyggnad, Kulturmiljö och Stockholm Konst. Läs mer här. 

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenEva Camél Fuglseth, tf kommunikationsansvarig

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

076-123 19 41eva.camel.fuglseth@extern.stockholm.se

Bilder

Foto: Marianne Andersson, Regeringskansliet
Foto: Marianne Andersson, Regeringskansliet
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum