Almega

Fredrik Östbom ny chef för Näringspolitik och opinionsbildning på Almega

Dela

Fredrik Östbom blir ny chef för Näringspolitik och opinionsbildning på Almega. Han kommer närmast från en tjänst som samhällspolitisk chef på Företagarna och tillträder den 16 augusti.

Fredrik Östbom, ny chef för Näringspolitik och opinionsbildning
Fredrik Östbom, ny chef för Näringspolitik och opinionsbildning

– Jag är glad över att ha fått förtroendet att leda Almegas arbete inom näringspolitik och opinionsbildning. Almegas medlemsföretag är extremt betydelsefulla för Sverige och Almega har tillsammans med förbunden ett viktigt uppdrag att skapa så bra förutsättningar för dem som möjligt. I detta fyller näringspolitik och opinionsbildning en central funktion och jag ser fram emot att få bidra i det arbetet, säger Fredrik Östbom.

Fredrik Östbom kommer att leda den nya enheten Näringspolitik och opinionsbildning som bildades under våren genom en sammanslagning av de två enheterna Näringspolitik och Kommunikation.

– Det är en mycket viktig rekrytering som nu är klar. Vi har en spännande tid framför oss i många avseenden och Fredrik kommer med sin gedigna bakgrund att bli en mycket värdefull kraft i vårt fortsatta arbete inom näringspolitik och opinionsbildning. Tillsammans med övrig expertis på enheten kommer han att stärka Almegas röst i samhällsdebatten ytterligare, säger Ann Öberg, vd på Almega.

Fredrik Östbom har utöver rollen som samhällspolitisk chef på Företagarna även haft ledande befattningar på bland annat kommunikationsbyrån Paues Åberg Communications och Arbetsmarknadsdepartementet.

Fredrik Östbom tillträder sin nya tjänst tisdagen den 16 augusti.

Bilder

Fredrik Östbom, ny chef för Näringspolitik och opinionsbildning
Fredrik Östbom, ny chef för Näringspolitik och opinionsbildning
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum