Svenska Ishockeyförbundet

Fredrik Stillman är invald i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame

Dela

Det är med stor glädje som Svenska Ishockeyförbundet väljer in legendaren Fredrik Stillman i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame.

Fredrik Stillman hyllas i samband med matchen HV 71 – MoDo Hockey fredagen den 10 december 2021 i Husqvarna Garden i Jönköping. Prisutdelare kommer vara Anders Larsson, Svenska ishockeyförbundets ordförande och Peter Forsberg, ordförande i Invalskommittén Hockey Hall of Fame. Biljettlänk till matchen >

Fredrik Stillman, spelare, invald som nummer 125 i Hockey Hall of Fame, motivering:

"Mycket skridskostark, placeringssäker och spelskicklig back. Nio internationella turneringar med Tre Kronor, där OS-guldet i Lillehammer och de två VM-gulden 1991 och 1992 är det största. I Lillehammer var "Stille" Tre Kronors poängmässigt Sveriges bäste back. Han var vidare med om att vinna HV 71:s första SM-guld och har också vunnit guld som coach för Smålandsklubben. Enormt lång ledarkarriär efter sin aktiva karriär, detta i Sverige, Ryssland, Tyskland och Schweiz."


LÄS MER PÅ HOCKEY HALL OF FAME
Titta gärna in på svensk ishockeys officiella Hockey Hall of Fame.
http://www.swehockey.se/hockeyhalloffame

OM HOCKEY HALL OF FAME
Hockey Hall of Fame startades den 13 december 2011. Då presenterades också den förste som valdes in i Hockey Hall of Fame, Sven Tumba.

HOCKEY HALL OF FAMES INVALSKOMMITTÉ
Peter Forsberg, ordförande
Hasse Andersson
Malin Fransson
Lars Granqvist
Jan Bengtsson
Lars G Karlsson
Stefan Ladhe

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum