Akademiska sjukhuset

Fredrik Sund medverkar i livesänd frågestund om covid-19 tillsammans med influeraren Hanna Persson

Dela

Fredagen den 13 november livesänder Akademiska sjukhuset på Instagram om covid-19. Fredrik Sund, verksamhetschef för infektionssjukdomar, svarar på influeraren och programledaren Hanna Perssons frågor om covid-19. 2018 var Akademiska pionjär bland svenska universitetssjukhus på livesändningar, då från akuten.

Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset
Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset

Pandemin har väckt ett behov hos allmänheten att kommunicera direkt med experter på sjukhuset. Genom att genomföra en livesänd frågestund tillsammans med influeraren Hanna Persson har vi möjlighet att nå ut med expertkunskap till en yngre publik, säger Pia Olave, kommunikationsdirektör på Akademiska sjukhuset.

För Akademiska sjukhuset är sociala medier som Instagram viktiga kanaler, dels för att kommunicera med allmänheten och medarbetare, dels för att besvara frågor och skapa dialog. Sjukhuset har i dag cirka 23 000 följare på Instagram där olika enheter på sjukhuset veckovis delar med sig av sin vardag.

Var och när?
Livesändningen startar fredag 13 november kl. 16:00
Instagram.com/Akademiskasjukhuset

För mer information, kontakta:
Pia Olave, kommunikationsdirektör Akademiska sjukhuset,
tel: 070-611 62 85, e-post: pia.olave@akademiska.se

Nyckelord

Bilder

Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset
Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset
Ladda ned bild

Om

Akademiska sjukhuset
Akademiska sjukhuset

751 85 Uppsala

018-611 00 00https://www.akademiska.se/

Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. Sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Sjukhuset har cirka 8 500 anställda, varav 1 440 läkare och 2 550 sjuksköterskor och barnmorskor.

2019 var omsättningen cirka 10 miljarder kronor, varav 2,5 miljarder motsvarade såld vård, dvs vård av patienter från Uppsala-Örebro sjukvårdsregion eller riket.

Sjukhuset har cirka 850 vårdplatser. Här görs varje år cirka 750 000 öppenvårdsbesök och cirka 32 000 operationer.

Följ Akademiska sjukhuset

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akademiska sjukhuset

Innovativa diabetesbehandlingar kan minska risken för hjärt- och njursvikt23.11.2020 08:15:00 CETPressmeddelande

De senaste åren har stora framsteg gjorts inom läkemedelsbehandling av typ 2-diabetes som även kommer andra patientgrupper till nytta. Ett exempel på ny, innovativ behandling är så kallade SGLT2- hämmare mot högt blodsocker, som även minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar, framförallt hjärtsvikt, och njursvikt. Läkemedlet kan numera även ges till personer utan diabetes.

Ny immunterapi mot njursvikt kan snart införas12.11.2020 11:30:00 CETPressmeddelande

Var tionde njursjuk som går i dialys i västvärlden har en bakomliggande njurinflammation av typen IgA-nefrit. Delresultat av en pågående fas III-studie visar att en ny sorts immunterapi kan stabilisera njurfunktionen. I mitten av 2022 räknar forskare med att behandlingen kan bli ett alternativ för fler svårt njursjuka med IgA-nefrit som kan komma att fördröja behovet av eller helt slippa dialys och transplantation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum