Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Fredrik Uusitalo slutar som förbundskapten

Dela

Efter två år som förbundskapten för längd- och skidskyttelandslaget meddelade Fredrik Uusitalo tidigare idag att han avgår efter den här säsongen är över. Därmed blev det mycket lyckade Paralympics i Peking där Zebastian Modin och guide Emil Jönsson Haag reste hem med 3 medaljer i bagaget, hans sista uppdrag.

Förbundskapten, längd- och skidskyttelandslaget
Förbundskapten, längd- och skidskyttelandslaget

- Det har varit en mycket intensiv period som avslutades med fantastiska resultat i Peking och Paralympics. I mitt jobb tänker man år för år och med den mängden borta dagar är det en hel del som krävs för att allt ska klaffa.

- Nu är det den tid på året som man har möjlighet att tänka och ta omtag. Vad som kommer får framtiden visa. Jag känner bara tacksamhet. Det har varit ett mycket bra gäng att jobba med, kompetent och stabilt. Parasporten är på väg i en positiv riktning så det blir mycket spännande att följa med på utvecklingen, säger förbundskapten Fredrik Uusitalo.

Fredrik kommer att jobba ut april månad men det vidare lagbygget är redan i full gång.

- Jag vill tacka Fredrik för dessa 2 år, Fredrik har varit en av nyckelpersonerna till att man tagit det svenska Parasport landslaget till en ny nivå både nationellt och internationellt. Jag önskar Fredrik all lycka i framtida uppdrag, säger sportchef Niclas Grön.

För mer information
Fredrik Uusitalo 070-277 33 86 
Niclas Grön 070-321 19 27

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Förbundskapten, längd- och skidskyttelandslaget
Förbundskapten, längd- och skidskyttelandslaget
Ladda ned bild
Truppchef för den svenska truppen till Beijing2022
Truppchef för den svenska truppen till Beijing2022
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 13 idrotter. 

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Uttalande från de nordiska olympiska kommittéerna, paralympiska kommittéerna och idrottsförbunden om den eskalerande ryska aggressionen i Ukraina23.9.2022 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ovan nämnda organisationer har idag avslutat en nordisk konferens i Oslo, Norge. I samband med den nordiska idrottskonferensen har deltagarna särskilt diskuterat de pågående utspelen från olika internationella organisationer om att eventuellt låta ryska och belarusiska idrottare med delegater få delta i internationella tävlingar igen. Detta sker samtidigt som den ryska presidenten mobiliserar för ökad militär aggression mot Ukraina.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum