Bookmark Förlag

Frida Boisen aktuell med roman om våld, missbruk och övergrepp

Dela

Idag släpps Du är inte längre min dotter, medieprofilen Frida Boisens brinnande angelägna skildring av vuxenvärldens grymma svek mot ett barn och drivkraften att våga bryta mönster.

Allt tar sin början när Frida konfronteras av sin dotter. Har hon verkligen förlåtit sin pappa för det han gjorde? I jakten på sanningen hittar hon elva dammiga dagböcker, där hon ställs öga mot öga med sitt eget vittnesmål som barn. 

”Vart fjärde barn misshandlas av en vuxen, var sjunde flicka blir utsatt för sexuella övergrepp av en vuxen. Jag var hon”, säger Frida Boisen. ”Du är inte längre min dotter är mitt livs viktigaste berättelse om det allra skamligaste som göms undan, om att som barn bli sviken och förnekad. Men det är också en historia om oändlig kärlek och vikten av att aldrig ge upp.”

Frida Boisen berättar om en uppväxt kantad av våld, missbruk och övergrepp, och skildrar sin resa för att kunna bli hel och våga bryta mönster. Den självbiografiska romanen är en fristående uppföljare till Frida Boisens hyllade debut Berätta aldrig det här.

”Detta är en bok som är lika mörk som hoppingivande, och på det viset en stor läsupplevelse”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Jag tror dessutom att Du är inte längre min dotter, liksom Frida Boisens debutbok förra året, kan göra skillnad på riktigt.”

Frida Boisen är verksam som journalist, talare och författare. Hon är programledare för Trolljägarna, som vann Kristallen för årets bästa fakta- och samhällsprogram 2020, och välkänd som krönikör från såväl Expressen som Aftonbladet. Genom åren har hon jobbat som chefredaktör och ansvarig utgivare för flertalet tidningar och tidskrifter. Hösten 2020 släpptes hennes romandebut Berätta aldrig det här, som blev en stor läsarsuccé och förärades Suicide Zeros hederspris för Bästa rapportering om självmord.

Presskontakt:
Lars Johansson, Talk to the Heart
E-post: lars@fridaboisen.se
Tel: 073 820 99 44

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Li Söderberg
Omslag: Li Söderberg
Ladda ned bild
Omslag: Li Söderberg
Omslag: Li Söderberg
Ladda ned bild
Inläsning: Frida Boisen
Inläsning: Frida Boisen
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade och bokaktuella Lauren Groff äntligen i Sverige12.10.2021 11:04:58 CEST | Pressmeddelande

Idag kommer Lauren Groffs nya roman Matrix på svenska. Efter en lång prisbelönt utgivning släpper hon en roman som ger nytt perspektiv på kvinnors liv genom historien. Matrix har mottagits till stående ovationer i USA och kommit till final i National Book Award. Idag möter författaren för första gången sina svenska läsare på Internationell författarscen på Kulturhuset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum