Bookmark Förlag

Frida Boisen följer upp debutsuccén med ny roman

Dela

Frida Boisens romandebut Berätta aldrig det här hyllades unisont av både kritiker och läsare. Nu kommer den gripande uppföljaren Du är inte längre min dotter – hennes naknaste bok hittills.

Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid

Berätta aldrig det här är bara ena sidan av min historia. Det finns fler mörka hemligheter från uppväxten, som jag brottas med än idag. Och det var när jag i höstas hittade elva dammiga dagböcker och flera gamla brev, som jag kände att den här berättelsen också måste ut i ljuset”, säger Frida Boisen.

”I Du är inte längre min dotter berättar jag om trauman som satt djupa spår, det är en resa från tryggheten i förorten till lyxlivets smutsiga misär. Det är en berättelse om det allra skamligaste som göms undan. Att som barn bli sviken och förnekad, men också en historia om oändlig kärlek och en vilja att aldrig ge upp.”

Du är inte längre min dotter är en brinnande angelägen berättelse om de okända åren. Om vuxenvärldens grymma svek mot ett barn. Men Frida Boisen skildrar också sin resa för att kunna bli hel och vikten av att våga bryta mönster. Den självbiografiska romanen är en fristående uppföljare till Berätta aldrig det här och släpps den 4 oktober 2021.

”Jag är överväldigad av gensvaret efter Frida Boisens debutroman”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Jag tror inte jag har varit med om något liknande, där så många har vittnat om hur boken har räddat liv. Att Du är inte längre min dotter känns ännu mer drabbande har jag fortfarande svårt att smälta.”

Frida Boisen är en av Sveriges starkaste medieprofiler och verksam som journalist, talare och författare. Hon är programledare för Trolljägarna, som vann Kristallen för årets bästa fakta- och samhällsprogram 2020, och välkänd som krönikör från såväl Expressen som Aftonbladet. Genom åren har hon jobbat som chefredaktör och ansvarig utgivare för flertalet tidningar och tidskrifter. 2019 utsågs hon till Årets digitala influencer och Årets kvinnliga företagare. Hösten 2020 släpptes hennes romandebut Berätta aldrig det här, som blev en stor läsarsuccé.

Presskontakt:
Lars Johansson, Talk to the heart
E-post: lars@fridaboisen.se, tel: 073 820 99 44

Förlagskontakt:
Stephanie Demmler, Bookmark Förlag
E-post: stephanie.demmler@bookmarkforlag.se, tel: 073 951 09 05

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum