Schibsted

Frida Söderlund ny kolumnist på Aftonbladet

Dela

Med 30 000 följare på Instagram och en framgångsrik karriär som reporter, med fokus på en journalistik som engagerat unga, tar nu Frida Söderlund nästa steg mot en ännu större publik. Från och med tisdag blir hon fast kolumnist i Aftonbladet.

Frida Söderlund, ny kolumnist på Aftonbladet.
Frida Söderlund, ny kolumnist på Aftonbladet.

Frida Söderlund kom till Aftonbladet 2012, då som praktikant. Hon visade redan från start att hon hade talang och driv och gick snabbt vidare till en anställning. Som reporter – med bas på Nöjesredaktionen och inom Aftonbladet TV –har hon de senaste åren arbetat med en rad spännande och framgångsrika projekt. Ett av dem är den prisbelönade serien ”Mitt ID” om tre unga transpersoner som på olika sätt möter samhällets fördomar, ett annat den hyllade serien ”#bytomkomut”, om machokulturen inom svensk fotboll och hockey.

Frida Söderlund har de senaste åren också varit programledare för Rockbjörnen.

I dag arbetar Frida Söderlund med Aftonbladet Boom, som i flera olika format hittar nya vägar och uttryck för att nå en yngre publik.

– Frida är en stark kraft med stort patos och har en väldigt tydlig bild av vad hon vill åstadkomma. Hon har skrivit kolumner även tidigare men att nu välkomna henne som fast kolumnist känns otroligt roligt, säger Aftonbladets redaktionschef Karin Schmidt Hellsing.

Frida Söderlund kommer att skriva kolumner varannan tisdag. Den första publiceras den 12 februari.

– Att vara kolumnist kommer med ett stort ansvar och jag är otroligt förtjust i den utmaningen. Med det sagt så hoppas jag att jag kan vara en röst för den yngre generationen. Det har alltid varit viktigt för mig att försöka skapa inkludering och förståelse i en värld som kanske är mer komplicerad än någonsin. Så jag hoppas att kunna ge utrymme och plats för reflektioner och röster som kanske inte traditionellt får utrymme på en klassisk medieplattform, säger Frida Söderlund.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Karin Schmidt Hellsing, redaktionschef. E-post: karin.schmidt.hellsing@aftonbladet.se.
Frida Söderlund, reporter och kolumnist,Tel: 070-364 92 34. E-post: frida.soderlund@aftonbladet.se.
Eric Rosén, Associate Editor. Tel: 070-474 22 51. E-post: eric.rosen@aftonbladet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Frida Söderlund, ny kolumnist på Aftonbladet.
Frida Söderlund, ny kolumnist på Aftonbladet.
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla och når varje dag omkring 3,5 läsare och tittare via mobila plattformar, webb, online video och den tryckta tidningen. Aftonbladet 250 000 digitala prenumeranter i Aftonbladet Plus och varje dag publicerar tidningen omkring 500 texter och video-inslag. Breaking news är ett av fundamenten i Aftonbladets arbete och online video är en integrerad del av nyhetsredaktionen. Undersökande journalistik, nöje, sport och livstil är också viktiga områden. Aftonbladet grundades 1830 av Lars Johan Hierta.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Svenska TV-panelen avslöjar: Svenskarna förlorar flera dagar per år på att leta streaming-innehåll15.8.2019 12:56:39 CESTPressmeddelande

Sedan streamingtjänsterna lanserades har många bytt zappandet mellan kanaler till att bläddra bland streamingplattformar för att hitta något att se på. Men hur lång tid tillbringar svenskarna egentligen på att menyvandra på jakt efter tv-serier? Undersökningen ”Svenska TV-panelen” från tv.nu visar att närmare varannan svensk lägger en hel dag per år på att välja film eller tv-serier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum