Norrköpings kommun

Frideborg riktar kampanj om hot och våld i nära relationer mot unga

Dela

Många barn och unga upplever hot och våld i hemmet, eller i sin egen parrelation. På Frideborg arbetar de med att ge stöd åt personer som på något sätt lever med våld i nära relation. Nu gör verksamheten en kampanj med förhoppningen om att nå ut till fler barn och unga.

– Vi tror att det finns ett stort mörkertal, och att fler skulle höra av sig om de bara visste att vi fanns. Genom den här kampanjen vill vi nå ut och visa att det finns hjälp att få, säger Maja Höjer som är enhetschef på Frideborg.

Bland annat annonserar verksamheten nu på Snapchat, ett socialt medie som används av många barn och unga. Men Snapchat kan även missbrukas i en relation.

– I appen finns en karta där din position kan visas för andra, så en kontrollerande partner kan hela tiden övervaka dig. Om du stänger av funktionen kan partnern ställa frågor, bli arg eller våldsam, säger Maja Höjer.

Frideborg möter också personer som kan ha sett eller hört en förälder, annan vuxen eller syskon bli hotad eller slagen. Barnen kan även själva ha blivit utsatta för någon form av våld hemma.

Hos Frideborg kan de få prata med en vuxen eller träffa andra i liknande situation. Under pandemin har gruppträffarna varit digitala, och i fortsättningen kommer verksamheten troligen erbjuda både digitala och fysiska träffar för att låta varje person välja det som känns bäst.

– Man kan börja med att kontakta oss anonymt om man vill, bara för att få prata om sin situation och få höra vad vi erbjuder för stöd, säger Maja Höjer.

Denna kampanj vänder sig i första hand till unga men även vuxna som är utsatta eller utövar våld är välkomna att höra av sig till Frideborg.

Kontakt
Maja Höjer
Titel: enhetschef Frideborg
Telefon: 011-15 79 07

___________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum