Svenska Friidrottsförbundet

Friidrotts-SM 2023 till Söderhamn

Dela

Svensk Friidrotts förbundsstyrelse har på fredagens styrelsemöte beslutat att Söderhamns IF, Söderhamn, blir arrangör för Friidrotts-SM 2023. Senast mästerskapet tog plats i Söderhamn var för sex år sedan, år 2015. Precis som då kommer tävlingarna att hållas på Hällåsen.

- Jag och hela Friidrotts-Sverige ser fram mot att återigen komma till Söderhamn för SM under tre dagar med fina minnen från 2015! Söderhamns IF och Söderhamns kommun har verkligen visat att man vill stå som värd med en stark tradition, hög kompetens och stort intresse. Vi har en otroligt framgångsrik och spännande generation med Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Khaddi Sagnia i spetsen som borgar för att det kommer bli en härlig friidrottsfest på Hällåsen sommaren 2023, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet.

Även Söderhamn glädjs åt detta besked:

- Söderhamn är naturligtvis oerhört stolta att återigen få förtroendet att tillsammans med SIF stå som värdar för SM i Friidrott 2023. Vår ursprungliga ambition var att få arrangera SM 2020 i samband med vårt 400-årsjubileum. Det här kommer att bli en folkfest för alla och ett fantastiskt crescendo på två friidrottsår med GP 2022 och SM 2023, säger Anders Uddén, kultur- och fritidschef på Söderhamns kommun. 

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum