Svenska Friidrottsförbundet

Friidrottsspänning i midsommartid

Dela

Runt om i landet fylls det på med tävlingar, så även i dagarna runt Midsommar. Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Fanny Roos och Wictor Petersson är några av de som tävlar igen på söndag och på tisdag gör Sveriges främsta löpare upp över 10 000 m på Stockholms Stadion. Samma kväll är det dags för Ida Storm att återigen kliva in i släggringen, nu i Lund, och för Carl Bengström, som hade en strålande inledning under den gångna helgen, att göra säsongsdebut i favoritgrenen 400mh, i Göteborg.

Söndag 21 juni:

Victor Svaneson Memorial, kasttävling, Helsingborg

Turnén för de svenska kastarna fortsätter och kommer i helgen till Helsingborg. Bland de anmälda återfinns: Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Jakob Gardenkrans, Axel Härstedt, Fanny Roos, Wictor Petersson och Victor Gardenkrans.

Kontakt: Tävlingsledare Claus Elnif 0705-121596 samt tränarna Vesteínn Hafsteinsson 0709-147158, Johanna Wikström 0736-845529 och Staffan Jönsson 0736-561229.

Tisdag 23 juni:

Långlöparnas kväll, Stockholms Stadion

Då alla svenska elitlöpare befinner sig på hemmaplan är startlistan på den här, och även kommande Långlöparnas kväll den 30 juni, fulltecknad och fylld med många intressanta namn. "Vassare startfält är SM" ett av de uttalanden som gjorts om tisdagens tävling. 

Anmälda 23 juni

Anmälda 30 juni 

Kontakt: Lorenzo Nesi, lorenzo.nesi@gmail.com, 0708-866444

Läs mer om tävlingen 

Resultattävling på Slottsskogsvallen

Carl Bengtström är en av de som tävlar på Slottsskogsvallen på kvällen, som även omfattar 1500m med bland andra Johan Rogestedt.

Alla anmälda 

Kontakt med Carl Bengtström via tränare Erik Olsson, 076-280 400 88.

Lundakvällen

Släggkastaren och svenska rekordinnehavaren Ida Storm är en av de som tävlar i IFK Lunds Lundakvällen.

Alla anmälda 

Läs mer om tävlingen

Kontakt: Tävlingsledare Mikael Wennolf, IFK Lund: 046-211 84 30, kansli@ifklund.se

Friidrottens tävlingskalendrar under säsongen

Då många av tävlingarna under sommaren kommer att arrangeras i mindre skala än vanligt, och kommer att kompletteras av flera nya tävlingar, så finns det ett större värde än vanligt att regelbundet kasta ett öga i tävlingskalendrarna.

Nedan återfinns länkar som kan underlätta i friidrottsbevakningen under sommaren. Samtliga sidor uppdateras löpande. 

Resultat och statistik uppdateras kontinuerligt också på Svensk Friidrotts nya sida Friidrottsstatistik. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum