Linköpings kommun

Friskvårdsbidrag höjs för kommunanställda

Dela

Linköpings kommun vill främja ett aktivt och hälsosamt liv för sina medarbetare. Därför kommer friskvårdsbidraget att höjas från och med 2021.

Allt fler medarbetare nyttjar sitt friskvårdsbidrag. Mellan 2018 och 2019 ökade användningen med tio procent bland kommunens anställda. En anledning till ökningen tros vara att det från och med förra året går att använda hälsopengen digitalt via ActiWay.

– Hälsoförmånen är en del i kommunens arbete med att vara en attraktiv och hälsofrämjande arbetsgivare. Tio procent låter kanske inte så mycket men det är 1 256 fler medarbetare som använde friskvårdsbidraget 2019 jämfört med året innan, säger Sonja Erlandsson, HR-direktör, Linköpings kommun.

”Medarbetare vår viktigaste resurs”

Sedan 2012 har alla tillsvidareanställda årligen tilldelats ett belopp på 2 500 kronor. Från och med nästa år kommer bidraget att höjas med 300 kronor. Även friskvårdspengen för timavlönade medarbetare kommer att höjas utifrån hur mycket personen har arbetat.

– Att vi nu även inkluderar timavlönade är ett mycket viktigt steg i att skapa attraktiva anställningsvillkor för alla våra medarbetare, säger Sonja Erlandsson.

Denisé Cassel (KD), kommunalråd och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, tycker det är viktigt att kommunen värnar om sina medarbetare.

– Kommunens medarbetare är vår allra viktigaste resurs. Att utöka summan för friskvårdsbidraget är ett sätt för kommunen som arbetsgivare att erbjuda våra medarbetare ännu bättre förutsättningar till träning och hälsa, säger Denisé Cassel.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum