Umeå kommun

Fritidsförvaltningen öppnar upp anläggningar och verksamheter för barn och unga

Dela

Från och med 25 januari öppnar idrotts- och badanläggningar upp för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Även fritidsgårdsverksamhet kommer att öppna successivt för ungdomar i årskurs 7 - 9. Beslutet är taget av fritidsnämndens ordförande.

I övrigt gäller regeringens rekommendation att följa nationella allmänna råd. I dessa framgår det att anläggningar som nyttjas för idrotts- kultur- och fritidsaktiviteter håller stängt för övriga bokningar och besök fram till och med 7 februari eller till dess att nya rekommendationer kommer. Detta gäller alltså för badanläggningar, inklusive gym och gruppträning, allmänhetens tider samt möjligheten att boka inomhusidrottsanläggningar och sammanträdesrum. Fritidsgårdarna kommer däremot successivt att öppna för årskurs 7–9 under vecka 4.

Föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet fortsätter som vanligt.

Fritidsgårdar öppnar successivt

Under vecka 4 öppnar delar av fritidsgårdsverksamheten successivt för årskurs 7–9. För äldre ungdomar kommer det fortsätta bedrivas digital verksamhet. När gårdarna öppnar och i vilken omfattning kommer att meddelas på fritidsgårdarnas webbplats www.umea.se/ung.

Mer information

Ari Leinonen (S)
ordförande
fritidsnämnden 
070-567 92 14
ari.leinonen@umea.se

Stefan Hildingsson
fritidschef
070-343 26 80
stefan.hildningsson@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum