Örnsköldsviks Kommun

Fritt fram att utforska museets samlingar via databas

Dela

Örnsköldsviks museum blir nu tillgängligt som digitalt museum. En lättillgänglig källa för alla historieintresserade. Pressvisning 6 november.

Örnsköldsviks museum digitaliserar samlingarna.
Örnsköldsviks museum digitaliserar samlingarna.

Snart är Örnsköldsviks museums samlingar digitaliserade. Det innebär att intresserade enkelt kan ta del av arkeologiska och kulturhistoriska föremål samt fotografier ur magasin och arkiv.

Inledningsvis blir drygt 9 000 objekt tillgängliga för allmänheten via en databas. Före jul publiceras ytterligare objekt och därefter släpps mer material kontinuerligt under kommande år. I databasen går det att söka på objekt, person, plats, ämne och nyckelord.

– Det digitala museet blir en riktig skattkälla att ösa ur och ger en fantastisk tillgång till museets samlingar och arkiv oavsett var du befinner dig, säger Katarina Larsson, enhetschef för friluftsliv, kulturarv och konst.

Tisdag 6 november kl. 13:00 görs databasen tillgänglig för allmänheten. På kvällen kl. 18:30, hålls en öppen visning på Örnsköldsviks museum och konsthall där Stephan Lundberg berättar om det digitala museet och visar hur det går till att söka i databasen.

Pressvisning 6 november
I samband med att databasen öppnas för allmänheten är media välkomna till en pressvisning. Enhetschef Katarina Larsson berättar, tillsammans med fotograf Göran Omnell och museiassistent Stephan Lundberg, om digitaliseringsprocessen och visar hur databasen fungerar.

Pressvisningen äger rum tisdag 6 november klockan 13:00 på Örnsköldsviks museum och konsthall, Läroverksgatan 1, Örnsköldsvik.

Välkomna!

Nyckelord

Kontakter

Katarina Larsson, chef enheten för friluftsliv, kulturarv och konst vid kultur- och fritidsavdelningen, samhällsbyggnadsförvaltningen, 070-191 28 28.

Bilder

Örnsköldsviks museum digitaliserar samlingarna.
Örnsköldsviks museum digitaliserar samlingarna.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan – så ska partnerskap ge vetenskapligt lyft inom Örnsköldsviks kommunkoncern21.3.2019 08:02:00 CETPressinbjudan

I samband med signering av partnerskap mellan Örnsköldsviks kommun och Mittuniversitetet (26 mars) respektive Umeå universitet (8 april) är media välkomna att ta del av hur det samarbete som inleds ska bidra till vetenskapligt baserad verksamhetsutveckling inom Örnsköldsviks kommunkoncern. För universiteten innebär samarbetet konkreta utmaningar för akademisk forskning och en ökad närvaro i samhället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum