SHL Svenska Hockeyligan AB

Frölunda samlade in mest pengar - igen

Dela

Med 374 551 insamlade kronor lyckades Göteborgsklubben Frölunda för andra året i rad samla in mest pengar till Movember Foundation och vinner återigen SHL Movember Challenge.

I går kommunicerades slutresultatet i SHL Movember Challenge där SHL, de 14 klubbarna och SHL:s domare totalt samlade in 1 120 333 kronor till Movember Foundation. 374 705 kronor av den totala summan samlade alltså Frölunda in och var för andra året i följd den klubb som lyckades samla in mest pengar. Göteborgsklubbens summa stod för drygt 33 procent, alltså en tredjedel av det totala insamlade beloppet till förmån för forskning kring mäns hälsa. 

– Vi är enormt stolta över att ta hem SHL Movember Challenge för andra året i rad. Det betyder mycket för oss att vi faktiskt kan göra skillnad tillsammans – lag, ledare, personal, fans, partners, vänner och familjer, säger Lisa Wadell, marknadsansvarig i Frölunda.

Frölunda har ett långt engagemang i Movember vilket nu hela SHL ställt sig bakom och resultatet är miljontals insamlade kronor. 

- Vi är glada över att få möjligheten att hjälpa fler män till längre och friskare liv.  Det gläder oss att det är något som spritt sig i vår omgivning. Movember har blivit en naturlig del av hockeysäsongen för våra fans. Det är få förunnat att ha en sådan kraft omkring sig och kunna sluta upp tillsammans kring en god sak, avslutar hon.

Malmö samlade in näst mest, 105 918 kronor, tätt följt av Skellefteå och Djurgården som samlade ihop 90 337 respektive 83 076 kronor. SHL:s domare hamnade på nionde plats i insamlingen med sina 46 119 kronor. Se hela listan här.

Foto: Tommy Holl

Nyckelord

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum