Frölunda Torg

Frölunda Torg vann guld för Nordens bästa marknadsföringskampanj

Dela

Frölunda Torg fortsätter att vinna priser – igår vann köpcentrumet i Göteborg guld i kategorin Nordens bästa marknadsföringskampanj på NCSC Awards stora gala för sin kampanj med Alonnika som bodde två veckor inne i köpcentrumet. – Vi kommer att fortsätta att våga tänka annorlunda för att utveckla kundens upplevelse, säger Johanne Gabrielson, marknadschef Frölunda Torg.

Fotograf: Hans Andersson Fr vänster: Anders Kåpe,  DearFriends, Tobias Heurlin, Frölunda Torg, Johanne Gabrielson, Frölunda Torg
Fotograf: Hans Andersson Fr vänster: Anders Kåpe, DearFriends, Tobias Heurlin, Frölunda Torg, Johanne Gabrielson, Frölunda Torg

NCSC, Nordic Council of Shopping Centers delar årligen ut NCSC Awards till köpcentrum som gjort extraordinära insatser inom olika kategorier. I årets upplaga som hölls på Münchenbryggeriet i Stockholm belönades Frölunda Torg för sin uppmärksammade marknadsföringskampanj som genomfördes julen 2018 då en kvinna vid namn Alonnika fick flytta in i ett eget hus mitt i köpcentrumet och bo där i två veckor. Alonnika rapporterade om alla sina upplevelser i sociala medier.

– På Frölunda Torg finns 200 butiker, 25 restauranger och massa service. Vi ville visa upp utbudet på ett annorlunda sätt, så föddes idén till kampanjen, säger Johanne Gabrielson, marknadschef Frölunda Torg.

NCSC Awards börjar med nationella tävlingar i varje nordiskt land, där vinnarna sedan tävlar mot varandra i NCSC Nordic Awards-finalen. Redan i höstas vann Frölunda Torg guld med kampanjen och fick således tävla mot sina nordiska konkurrenter. Vinnarna i de nordiska länderna ställdes igår mot varandra i NCSC Nordic Awards 2019 – och även här blev det alltså guld för Frölunda Torg och utnämning till ”Best Nordic Markering Campaign 2019”.

– Jag är ödmjukt tacksam och stolt över att få jobba med världens bästa team och byrå, Dear Friends i Göteborg. Den här kampanjen involverade både hyresgäster och kunder på ett helt nytt sätt. Vi lärde oss otroligt mycket, och priset blir en sporre att fortsätta att våga tänka annorlunda och arbeta för att utveckla upplevelsen av Frölunda Torg, säger Johanne Gabrielson.

Kampanjen får i och med den nordiska vinsten ”Nordic Star” av MK Illumination och går vidare till tävlingen ICSC European Awards 2020 som hålls i London i september.

Juryns motivering till guldkampanjen:

En väl genomförd kampanj som på ett innovativt och smart sätt involverar såväl besökarna och centret som hyresgästerna och ger en känsla av att här finns allt man behöver för en fungerande tillvaro – här skulle man kunna bo. Kampanjen drivs framåt genom en fantastisk huvudperson som sprider en varm och trevlig hemma-hos-känsla och som väcker nyfikenhet och lust att följa kampanjen framåt. En unik och intelligent kampanjuppbyggnad där sociala medier och upplevelse på plats löper parallellt sida vid sida. En tydlig idé och klara målsättningar som överträffade alla förväntningar och uppsatta mål. En kampanj med händelserna i centrum.”

Bilder

Fotograf: Hans Andersson Fr vänster: Anders Kåpe,  DearFriends, Tobias Heurlin, Frölunda Torg, Johanne Gabrielson, Frölunda Torg
Fotograf: Hans Andersson Fr vänster: Anders Kåpe, DearFriends, Tobias Heurlin, Frölunda Torg, Johanne Gabrielson, Frölunda Torg
Ladda ned bild

Om

Frölunda Torg
Frölunda Torg

421 42 Västra Frölunda

http://frolundatorg.se/

Frölunda Torg är ett av Göteborgs största och samtidigt mysigaste köpcentrum beläget i närheten av havet och stadens södra skärgård. Här finns ca 200 butiker, ett brett utbud av välkända varumärkesaffärer, marknadsledande kedjor och små specialbutiker under ett tak. Bilparkering är fri i tre timmar och spårvagn och buss stannar precis utanför entrén.

Välkommen!

Följ Frölunda Torg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Frölunda Torg

Frölunda Torg återhämtar sig - nu öppnar två nya butiker19.10.2020 07:59:45 CEST | Pressmeddelande

På Frölunda Torg händer mycket i år – bara i oktober öppnar två nya butiker, barn- och babybutiken Lilla Rummet och köksproduktkedjan Kitch´n. – Att förnya och anpassa utbudet av butiker på ett köpcentrum till nya vanor är viktigare än någonsin, säger Anders Strand, Centrumchef Frölunda Torg, som nu ser att en återhämtning sker trots pandemins konsekvenser: tappet av besökare och omsättning fortsätter att krympa.

Strålande effekt av stora energiprojektet på Frölunda Torg5.10.2020 11:00:17 CEST | Pressmeddelande

För drygt ett år sedan invigdes GeoSol på Frölunda Torg, en jätteinvestering i förnybar energi som försörjer köpcentrumet med såväl kyla som värme. Redan ett år senare syns en strålande tydlig effekt: - Minskade inköp av fjärrvärme och el för att energiförsörja fastigheten har redan bidragit till ett minskat CO2-utslätt på ca 190 ton årligen. Det motsvarar exempelvis 1189 flygresor från Göteborg till Barcelona, säger Henrik Pihlblad, teknisk chef Frölunda Torg och ansvarig för projektet.

Tre nytillskott på Frölunda Torg i vår23.4.2020 09:33:46 CEST | Pressmeddelande

Coronakrisen har drabbat inte minst restaurangnäringen – men Glenn Sportsbar har nu öppnat på köpcentrumet Frölunda Torg i Göteborg. Därmed får det redan stora utbudet av restauranger ett välkommet nytillskott. – Att vi nu kan bredda utbudet med en sportbar känns både efterlängtat och spännande, säger Tobias Heurlin, biträdande Centrumchef Frölunda Torg. Två nya butiker öppnar även inom kort på köpcentrumet: skokedjan Skechers och zoobutiken Arken Zoo.