E-hälsomyndigheten

Frukostseminarium om Nationella läkemedelslistan den 17 oktober

Dela

Vad är egentligen Nationella läkemedelslistan och hur kommer den att fungera? Listan ska innehålla mer strukturerad information än i dag – vad innebär det? Välkommen till ett frukostseminarium där vi berättar mer om det pågående arbetet.

Den 1 juni 2020 börjar lagen om Nationella läkemedelslistan att gälla och vård och apotek kan därefter påbörja sin anslutning till det nya registret. Välkomna till ett frukostseminarium där vi berättar om det pågående arbetet med att utveckla Nationella läkemedelslistan.

Så funkar det när Nationella läkemedelslistan är på plats

  • Vad är egentligen Nationella läkemedelslistan och hur kommer den att fungera?
  • Listan ska innehålla mer strukturerad information än dagens e-recept – vad innebär det i praktiken?
  • Hur går utredningen av förskrivning på substansnamn (generisk förskrivning eller motsvarande)?

Medverkar gör experter från bland annat E-hälsomyndigheten och Läkemedelsverket. Seminariet inleds av generaldirektör Janna Valik.

Tid: Torsdagen den 17 oktober 2019 kl. 8.30-10.00 (kaffe och smörgås serveras från kl. 8.00)

Plats: Cabaret, Barnhusgatan 12, Stockholm

Föranmälan är obligatorisk: Anmäl dig till seminariet genom att mejla till ulrika.borgelin.stoltz@ehalsomyndigheten.se senast den 16 oktober. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.

Så här hanterar vi personuppgifter.

Seminariet filmas och publiceras textat i efterhand på E-hälsomyndighetens webbplats.

Varmt välkommen!

Läs mer om arbetet med Nationella läkemedelslistan

Om Nationella läkemedelslistan

I juni 2018 beslutade riksdagen om lagen om Nationell läkemedelslista. Därefter fick E-hälsomyndigheten i uppdrag av regeringen att utveckla den Nationella läkemedelslistan.

Nationella läkemedelslistan blir en rikstäckande informationskälla som ska ge vården, omsorgen, apoteken och patienten själv tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel och andra varor. Nationella läkemedelslistan ska ersätta dagens Receptregister och Läkemedelsförteckningen.

Den nya lagen om Nationella läkemedelslistan börjar gälla den 1 juni 2020. Då ska eHälsomyndigheten vara klar med den tekniska lösningen och det ska vara möjligt för vård och apotek att ansluta sig. Två år senare, den 1 juni 2022, ska samtliga vård- och apoteksaktörer ha anslutit sina system till Nationella läkemedelslistan.

Kontakter

Bilder

Om

E-hälsomyndigheten
E-hälsomyndigheten
Box 913
391 29 Kalmar

010-458 62 00https://www.ehalsomyndigheten.se/

Om E-hälsomyndigheten
E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner.

Följ E-hälsomyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E-hälsomyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum