Cloetta Sverige AB

Fruktigt, salt och surt i höstens goda nyheter från CandyKing

Dela

CandyKing livar upp hösten med säsongens nyheter i lösgodissortimentet. Omtyckta storsäljare så som Salta Hallon, Dunderklump och Hallonshot varvas med sprillans nya bitar. Två av nyheterna finns exklusivt hos CandyKing. Från och med vecka 36 finns alla de nya produkterna i butik.

– Äntligen är det dags att lansera årets höstnyheter! Tio riktigt smarriga bitar som breddar vårt utbud och ger våra konsumenter ännu större valfrihet, säger Christin Sunnåker, Product Manager Pick & Mix, Cloetta Sverige. Vi vill hela tiden driva kategorin framåt och utveckla vårt sortiment med både uppdateringar av älskade klassiker och oväntade nyheter.

Nyheterna som finns i butik från vecka 36, är:

  • Panda Choco & Lakrits Salty Caramel – Salt lakrits täckt med karamellsmakande vit choklad omsluten av ett härligt crunchy yttre. Lika gott som det låter! Du hittar den bara hos CandyKing.
  • Ananas & Apelsinskivor – Små plättar av solsken! När du saknar sommaren så kommer tankarna snabbt tillbaka med dessa små godbitar av ananas och apelsin. Du hittar den bara hos CandyKing.
  • Sur Blixt – Fyll på energin med dessa sura gobitar från Bubs.
  • Rollo Bannoffe – Retrokolan Rollo kommer i en ny smak. Banan och kola – en drömlik kombination!
  • Sega gubbar – Sega gubbar med fruktsmak. Enkelt, gott och omtyckt av både stora och små.
  • Hallonshots – Oj-vad-det-drar-i-käken-sura hallonflaskor. Inte svårt att förstå varför de snabbt blivit många ”surisars” favorit.
  • Syrlig Pastellfisk – Klassikern Pastellfisk har tagit ett dopp i ett härligt syrligt pulver, en riktigt lyckad kombination.
  • Salta Hallon – Älskade pingvinstång! Genialiskt att släppa dessa i lösvikt. Den Salta Hallon-varianten har gjort stor succé och eftersom vi vill ha det bästa lösgodiset – voilà – Salta Hallon åt alla.
  • Dunderklump – Redan på 70-talet kom dunderklubban till Sverige. Varför det skulle dröja så länge innan den kom i en lösviktsvariant är ett mysterium, men oj vad vi gillar den!
  • Hokuspokus kolasalt – Magiskt god karamell med saltlakrits- och kolasmak. En godis som räcker länge, ja, om du kan hålla dig från att tugga på den vill säga.

Med lanseringen av höstnyheterna fortsätter CandyKing att bygga både sortiment och varumärke samt stärka sin position som premiumleverantör av lösgodis. Cloetta är den största leverantören av Pick & Mix i Europa. Lösviktsgodis har en mycket stark position i de nordiska länderna där Sverige står för 30 procent av den totala konsumtionen, medan övriga Norden står för 5–15 procent. Med över 500 godissorter att välja på erbjuder CandyKing valfrihet och smakglädje för alla.

Mer information
För mer information, välkommen att kontakta Christin Sunnåker, Product Manager Pick & Mix, se kontaktuppgifter nedan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Cloetta Sverige AB
Cloetta Sverige AB
Besöksadress: Södra Förstadsgatan 34
205 42 Malmö

040-32 42 00https://www.cloetta.se/

Cloetta har en stark position på den svenska konfektyrmarknaden. Vi erbjuder ett brett och varierat sortiment med starka varumärken inom choklad, godis, pastiller och nötter. Våra främsta varumärken är Läkerol, Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Polly, CandyKing, Center, Juleskum, Plopp, Sportlunch och Nutisal. I Sverige har Cloetta ca 650 medarbetare som arbetar på vårt kontor i Malmö, inom försäljningsorganisationen och i vår fabrik i Ljungsbro. Cloetta Sverige ingår i Cloetta-koncernen med verksamhet i flera länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm.

Välkommen att läsa mer på www.cloetta.se och www.cloetta.com.

Cloetta i sociala medier.

Följ Cloetta Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Cloetta Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum