Fullspäckat program när Vegovision kommer till Umeå

Dela

Lördag den 6 maj går Djurens Rätt mässa Vegovision av stapeln. I Universeum, mitt på Umeå Universitets campusområde kommer det bjudas på allt det senaste inom vegovärlden.

Yolanda Bohm är konferencier på scenen i mässhallen

På Vegovision hittas en rad av både gamla och nya aktörer. Bland annat så kommer vegoprofiler som Mattias Kristianssonfrån mattidningen VEGO. Det pratasdjurvänligt företagande med Nina Färdig från Green Laces och Djurens Rätts konsumentansvariga Francesca Vilches reder ut begreppen om djurtester och märkningar.

– Vi har ett heltäckande program när det kommer till att leva lite mer djurvänligt. Det blir förstås en hel massa god mat men även föreläsningar om allt ifrån hur du gör din egen tofu till hur du skapar en djurvänlig garderob, säger Sofia Säljö.

Vegovision anordnades för första gången i Umeå 2008 och har växt för varje år som gått. Under 2017 anordnas mässan på tre platser i Sverige; Göteborg, Umeå och Stockholm.


Årets utställare

3 Vänners Glass
Ahlström Factory
The Body shop
Enago
Frill
Djurens Rätts shop
Jacquot
Goodstore
Green Laces
Hagabröd
Healthy Way
Hjortrongranat
Loving Earth
Planti
Rädda Djuren-klubben
Snåttren catering
Svensk mat och miljöinformation
Veganrex
Vego Magasinet
Vegourmet
Yipin Soya
Zao Make up

Vegovision Umeå

Tid
Lördag 6 maj kl. 10.00-17.00

Plats
Universum, Universums gränd 8, Umeå

Inträde 
100 kr. Medlemmar i Djurens Rätt och barn upp till och med 13 år går in gratis.

Press

Vill du besöka mässan som journalist? Maila press@djurensratt.se

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Future of fashion - Sveriges första djurvänliga modevisning12.10.2018 07:30Pressmeddelande

På Djurens Rätts mässa Vegovision som äger rum på Münchenbryggeriet i Stockholm, anordnas Sveriges första djurvänliga modevisning. Modeindustrin är en komplex industri som inte bara bidrar till en stor klimatpåverkan men som också orsakar lidande för miljontals djur. Djurens Rätt vill ändra på detta och med Future of fashion visar organisationen det senaste inom en växande skara modeföretag som arbetar hållbart både när det kommer till djur och natur.

1 miljon EU-medborgare kräver förbättringar för Europas grisar10.10.2018 16:43Pressmeddelande

För att nå ökad lönsamhet bryter grisuppfödningen i Europa regelbundet mot lagstiftningen, liksom mot allmänhetens uppfattning om hur uppfödning av grisar bör gå till. Fram till nu har lagstiftarna valt att titta åt andra hållet. Djurens Rätt, Eurogroup for Animals och de mer än en miljoner personer som har skrivit under uppropet “End Pig Pain” kräver nu att EU-kommissionen agerar.

Rikstäckande annonskampanj visar svenska kycklingars verklighet21.9.2018 15:12Pressmeddelande

Med start den 24 september visar Djurens Rätt upp verkligheten i den svenska kycklingindustrin genom en omfattande annonskampanj på 50 helsidor i både rikstäckande och lokala tidningar. Annonserna är en del av kampanjen “99 miljoner”, vars namn syftar till det antal kycklingar som föds upp och slaktas i Sverige varje år. Trots att bilderna i annonserna visar kycklingarnas vardag har ett flertal dagstidningar valt att inte publicera dem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum