Enköpings kommun

Fullt utbud på Westerlundska gymnasiet till hösten

Dela

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutade under onsdagen att återigen starta samtliga program på Westerlundska gymnasiet till hösten.

På utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens sammanträde, onsdag 16 mars, beslutade nämnden att ge startbesked till samtliga planerade program på Westerlundska gymnasiet till hösten 2022. Det betyder att även estetiska programmet, som förra året fick pausas, återigen startas.

Överlag har söktrycket ökat till Westerlundska gymnasiet jämfört med året innan. Efter första sökperioden i februari hade andelen elever som sökt till Westerlundska gymnasiet i första hand ökat med 18,6 % jämfört med samma period förra året.

– Vi är stolta över det ökade söktrycket till WGY´s nationella program och det känns fint att vi nu kan erbjuda ett brett utbud av gymnasieprogram för att möta söktrycket. Vi ser fram emot att välkomna alla nya elever i höst, säger Carina Westh, verksamhetschef för gymnasiet, vuxenutbildningen och arbetsmarknadsenheten.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum