Svenskt Trä

Furu står som segrare

Dela

Designers och inredningsarkitekter gav svensk furu nya uttryck under Stockholm Furniture & Light Fair. Gemensam nämnare för Svensk Forms pris Årets möbel, Plaza Interiors favoritmonter och Elle Decorations pris för årets inredare - är trä.

- Det var mycket glädjande att höra att världsledande designers prata trä och hållbarhet på Stockholm Furniture & Light Fair. Vi såg många nyskapande exempel på hur furu kan användas i både inredning och möbler, säger Björn Nordin, chef för interiör och design på branschorganisationen Svenskt Trä.

Furun stod i centrum under Stockholm Furniture & Light Fair på flera sätt. Svensk Form delade ut priset Årets möbel 2019 till designer Lisa Hillands furupall från varumärket Myltha. Lisa Hillands monter blev även vald till Plaza Interiors favorit på mässan.

Under mässan hördes många erkända designers diskutera varför de valt att arbeta med furu. Fler av dem menade att furu går mycket bra att färga, forma och ge nya uttryck samtidigt som man behåller den naturliga och taktila ytan. Tack vare materialets mångsidighet väljer många designers och inredningsarkitekter att arbeta med trä. Till Elle Decoration Sweden* pekar designstudion Halleroed, som vann Elle Decoration Swedish Design Awards 2019, ut trä som sitt favoritmaterial eftersom att det går att använda på så många olika sätt.

- Trä är ett naturligt, hållbart och formbart material som skapar vackra miljöer. Det är ett material som med nya tekniker går att göra exklusivt samtidigt som vi behåller den naturnära känslan, säger Björn Nordin.

Svenskt Trä samarbetade under mässan med bland annat designern Lisa Hilland och sistaårsstudenter på Malmstensskolans designprogram genom Blå Station. Detta för att visa furuns potential som ett modernt, hållbart och mångsidigt material.

Svenskt Trä samarbetade även med Stockholm Furniture Fair och arkitektur- och designkontoret Neri & Hu, årets Guest of Honour, som valde att arbeta med furu till sin installation, liksom designbyrån Anderssen & Voll som valde furu och gran till Designbaren.

*Källa: https://www.elledecoration.se/arets-inredare-2019-halleroed/  

Pressbilder

För mer information:
Björn Nordin, chef interiör och design, Svenskt Trä
+46 8 762 79 53, bjorn.nordin@svenskttra.se 

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä
+46 8 762 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se 

Nyckelord

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum