Svenskt Trä

Furu till finrummet när matvarubutiken Paradiset flyttar in i NK Saluhall

Dela

Furu är det självklara valet till butiksinredningen när den innovativa matvarukedjan Paradiset flyttar in i NK Saluhall den 7 mars. Därmed lyfts svensk furu in i finrummet, på en av Stockholms mest centrala handelsplatser.

När branschorganisationen Svenskt Trä samarbetar med matbutiken Paradiset inför nyöppningen av butiken på NK skapas en butiksupplevelse med innovativt framtidstänkt där hälsa och hållbarhet står i fokus. Genom att använda furu från svenska skogar i inredningen får varumärket den inramning som man strävar efter.

- Att Paradiset väljer att addera svensk furu till butiken på NK är för oss ett bevis på att det är ett träslag för både samtid och framtid. Vi märker att furu, som tidigare använts i mer privata miljöer, tar allt större plats i kommersiella verksamheter när målet är att skapa en naturlig och hållbar atmosfär i vacker miljö, säger Björn Nordin på branschorganisationen Svenskt Trä.

Paradiset NK öppnar den 7 mars och ersätter då den pop up-butik som företaget drivit på Regeringsgatan 44 i drygt två år med målet att etablera sig på NK. Nu får man möjlighet att ta dagligvaruhandeln till nya höjder på en av Stockholm bästa handelsplatser. De som passerar kommer att mötas av en modern butiksmiljö i furu som andas skandinavisk design.

- Alla våra butiker är byggda i trä. Men nu har vi för första gången arbetat med furu och en ljus färgpalett. För oss är det viktigt att butiksinredningen känns feminin, lugn och ombonad. Det är en stil som stämmer med vår kundkrets som i huvudsak är kvinnor. Svensk furu är helt rätt för Paradisets varumärke som har hållbarhet och hälsa som konceptidé. Vi är väldigt glada över samarbetet med Svenskt Trä, säger Johannes Cullberg, Paradisets grundare.

Om Paradiset
Paradiset grundades 2014 av Johannes Cullberg som tidigare bland annat byggt upp LIDL i Norge. Idéen att skapa ett helt nytt dagligvarukoncept föddes ur irritationen över hur de stora livsmedelskedjorna bedriver sin verksamhet. Målet är att leverera riktig mat som är god, hälsosam och även ekologisk i så hög utsträckning som möjligt. 65% av butikens sortiment är idag ekologisk. Paradiset har också lanserat en svart lista med produkter som inte lever upp till företagets krav på vad man anser vara bra mat utan tillsatser. Det finns numera en e-handel och tre butiker under Paradisets paraply - på Södermalm, i Sickla och citybutiken som nu flyttar in på NK. Senare i vår öppnar Paradiset också en butik i Täby Centrum.

Pressbilder

För mer information:
Björn Nordin, chef interiör och design, Svenskt Trä
+46 8 762 79 53, bjorn.nordin@svenskttra.se 

Johannes Cullberg, Paradisets grundare, Paradiset
+46 8 613 36 00, press@paradiset.com 

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä
+46 8 762 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se 

Nyckelord

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Fördelar med att bygga i trä drog fullt hus i Stockholm19.11.2019 14:53:14 CETPressmeddelande

Den 14:e november arrangerade branschorganisationen Svenskt Trä sitt årliga Seminarium för ingenjörsmässigt byggande i trä. Seminariet var det sjätte i ordningen och temat denna gång var: Tid, kostnad, klimat och kvalitet – därför ska du välja trä. Ämnet lockade 520 konstruktörer, arkitekter, projekterare, studenter och tillverkare till en heldag med både mässa och intressanta föredrag i Stockholm. Det bjöds på inspiration och praktiska tips för alla som redan bygger – eller är intresserade av att bygga – smart, funktionellt och vackert i trä.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum