Resia AB

Fynda nu - vid midsommar vänder priserna

Dela

Med en rekordsommar färskt i minnet och all hets i media om flygskam ligger priserna på resor till solen på rekordlåga priser. Midsommar brukar dock vara brytpunkten. Är det dåligt väder på midsommarafton tar svenskarnas tålamod slut och många ser därför till att säkra minst en vecka i värmen. Bäst tid att fynda en prisvärd resa är alltså nu.

– Vi ser samma mönster varje år. Efter skolavslutningarna och vid midsommar kan svenskarna inte längre stå emot längtan efter salta bad i ett soligt land på varmare breddgrader. När nu högsommaren här hemma inte riktigt kommit igång är det många som går in och säkrar en vecka vid till exempel Medelhavet. En resa som förra veckan låg på 799 kronor ligger i dagsläget på nästan det dubbla och även om det fortfarande är väldigt billigt så visar det utvecklingen. Vill man komma åt en billig resa nu är mitt bästa spartips att boka sin resa en solig dag nu innan midsommar, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Midsommar är vändpunkten

Midsommarafton har historiskt sett inte levererat särskilt bra väder och det är oftast då svenskarnas tålamod brukar ta slut. Under midsommar är det ett högt tryck på bokningssajterna och de bästa resorna är de som går först. Särskilt eftertraktade är hotell med barnklubbar, hotellrum med swim out-möjligheter samt boutiquehotell i trendiga storstäder. Vill man kunna välja och vraka till humana priser bör man alltså boka nu.

Sista minuten-resornas för- och nackdelar

Fördelarna med sista minuten-resor är att de oftast går att få till väldigt låga priser. Perfekt för den som kan vara spontan och inte behöver planera flera månader i förväg. En av nackdelarna med en sista minuten är att man inte kan skräddarsy resan som man kan med reguljärflyg, då det endast är charterbolagen som arbetar på det här sättet. Bokar man en sista minuten-resa ska man vara uppmärksam på att det finns olika sorters sista minuten-resor – endast flyg, ospecificerat och resor där hotellet är namngett.

Så hittar man de billigaste resorna

Endast flyg – Det absolut billigaste alternativet och en utmärkt utmanare till reguljärflygens priser. Just nu finns det resor till bland annat Mallorca, Samos och Rhodos från 299 kronor*. Då ingår dock inte boende så det får man lösa på annat sätt. Perfekt om man känner någon på plats som man kan bo hos.

Ospecificerat boende – man vet vilket resmål man åker till men inte vilket hotell man får bo på. Passar perfekt för den som inte tycker boendet är så viktigt. Passar sämre för barnfamiljen då det kan vara svårt att veta om det finns till exempel barnpool. Förr i tiden kunde man ha turen att hamna på ett lyxigare hotell men då detta ändrats med tiden så är risken stor att man hamnar utanför centrum och på ett hotell med få stjärnor. Framför allt när man reser i högsäsong. Just nu finns det resor till bland annat Samos, Kreta och Thassos från 1199 kronor*.

Resa med namngett hotell – här brukar priserna ligga lite högre än de andra, men å andra sidan vet man exakt vad man får. Kan vara skönt framför allt för den som reser med barn. Just nu finns det resor till Samos, Thassos och Alanya från 1398 kronor*.

 – Ett tips är att oavsett vilken resa man ska göra så läs på ordentligt. Det är lätt att bli exalterad över ett lågt pris och att boka den utan att läsa på ordentligt vad som ingår. Jag har sett många exempel där man bokat och på plats insett att man får dela rum med en främling eller att man får lägga till en förmögenhet för att ta med sig bagage. Ett annat tips är att det ibland går att hitta billigare resor under det vanliga chartersegmentet än under sista minuten, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Kreta är sommarens stora vinnare

Med stora ökningar till såväl Chania som Heraklion är Kreta utan tvekan sommarens hetaste resmål. Samtliga resmål på topplistan ökar stort, med undantag för Larnaca och Las Palmas som tappat jämfört med samma period förra året. Samtidigt som de tappar på charterlistorna ökar de på topplistorna över reguljärflyg så svenskarna reser fortfarande hit – de har bara ändrat sättet att resa hit på.

Ökning på hela +50 % i juni

Att många svenskar föredrar att åka på en sista minuten-resa i juni är tydligt. Bokningarna har i år ökat med hela +50 % jämfört med samma period förra året. Även bokningarna med reguljärflyg ökar i juni (+23 %). Däremot syns en minskning på de vanliga charterresorna under den här perioden. Det här bekräftar trenden med att svenskarna i år gärna bokar sina resor med kort framförhållning.

**Svenskarnas mest bokade sista minuten-resor just nu

  1. Chania (Kreta)
  2. Antalya (Turkiet)
  3. Rhodos stad (Rhodos)
  4. Palma de Mallorca (Mallorca)
  5. Split (Kroatien)
  6. Larnaca (Cypern)
  7. Dalaman (Turkiet)
  8. Heraklion (Kreta)
  9. Las Palmas (Gran Canaria)
  10. Pigadia (Karpathos)

**Listan är baserad på sista minuten-resor som både är bokade och som har avresa under juni 2019.

* Priserna på sista minuten uppdateras flera gånger dagligen beroende på efterfrågan så priser kan ändras snabbt.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i jul30.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Allt fler svenskar väljer att fly julstressen och firar istället jul tillsammans med nära och kära på en solig strand, ett böljande hav eller en gnistrande alptopp. Med tanke på hur få semesterdagar man behöver offra för en riktigt lång ledighet i år har man alla möjligheter i världen att ta en välförtjänt paus från alla måsten. Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul.

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum