Resia AB

Fyndläge när flygbolagen rear ut sina platser – skynda att fynda

Dela

Nu i januari har i stort sett alla flygbolag kampanjer med flygpriser som är lägre än på mycket länge. Detta i kombination med årets mest bokningsfrekventa dagar gör att om man inte redan bokat årets resor bör man vara snabb - under samma period 2017 tog många av solresorna slut.

 – Knappt har klockorna ringt in det nya året innan vår mest hektiska bokningsmånad är i gång. Just nu har vi mycket fördelaktiga kampanjer med bland andra SAS, Norwegian, Turkish Airlines, Finnair, Qantas, Qatar & Singapore Airlines. Förutom ett lågt pris har de flesta lång reseperiod vilket innebär att man redan nu kan säkra såväl vårens och höstens weekendresor som sommarens, höstens och vinterns minibreaks. Men skynda att fynda, platserna brukar gå åt som smör i solsken, menar Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Januari – resebranschens mest hektiska månad

Under julledigheten passar många svenskar på att planera inför nästa års semestrar tillsammans med nära och kära. I januari är man redo att boka och det är också en stor anledning till att kampanjerna ligger under den här perioden.

Biljetterna till USA billigare än någonsin

– Ett hett tips är att passa på att göra den där drömresan till USA i år. Biljetterna dit är nu billigare än de någonsin varit. En resa att rekommendera är att kombinera några nätter i New York med solfyllda dagar i Florida. Lägg till en kryssning i Bahamas eller Karibien och avsluta sedan med potatismjölsstränderna på västkusten innan ni flyger hem från Orlando efter några dagar i nöjesparkerna, tipsar Lina Eklund, PR-specialist på Resia.  

Uppfyll drömmen om Maldiverna till lägsta pris

Enligt Resiabarometern som genomfördes inför 2018 menar hela 31 procent av svenskarna att de drömmer om att semestra på Maldiverna. För den som vill uppfylla sina drömmar är ett tips att åka hit i mars eller april när priserna på hotellen sjunker då det är i slutet av säsongen.

Så hittar man de billigaste biljetterna

– Mest fördelaktigt när man letar efter de billigaste biljetterna brukar vara att skräddarsy ett eget paket där man inte är så bunden till hela veckor. Att vara flexibel på datum och i vissa fall även resmål brukar också vara fördelaktigt. Se till att dubbelkolla villkor innan bokning samt boka gärna boende i samband med flygbokningen för att se till att vara skyddad av paketreselagen, menar Lina Eklund.

 Jul och nyårsresor 2018

Kampanjerna sträcker sig sällan över jul och nyår då dessa ändå alltid bokas upp, samt att det ligger lite för långt fram i tiden.  Vill man dock säkra en varm jul 2018 gäller det att hänga på låset när platserna släpps.

– Hos flygbolagen brukar dessa släppas cirka 11 månader i förväg, medan det hos charterbolagen ofta går att hitta något tidigare, säger Lina Eklund.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 500 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg där vårt Servicecenter stöttar kundmötet med funktioner som marknad, teknisk utveckling, ekonomi, HR, IT och säljsupport. År 2016 omsatte vi 3,6 miljarder kronor.

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum