Resia AB

Fyndläge när skolorna börjar – sensommarens hetaste resmål

Dela

Den rekordvarma sommaren har gjort att många svenskar stannat hemma under semesterveckorna. När skolorna startar i augusti och vädret inte är lika stabilt är det många svenskar som väljer att förlänga sommaren och resa söderut. I slutet av augusti är priserna på resor dessutom betydligt lägre än i början av månaden och i september.

– Vi är många som njuter av den svenska sommarvärmen, och jag har en känsla av att en hel del svenskar sitter och funderar på hur de bäst kan förlänga sommaren. Många har säkert sparat en del semesterdagar och passar därför på att resa bort under sensommaren istället. För trots att det är fantastiskt med hemester är det svårt att koppla bort alla måsten och vardagssysslor som man kan göra när man reser iväg. Dessutom törstar många svenskar efter nya upplevelser och miljöombyte, önskningar som kan vara svåra att uppfylla på hemmaplan, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Skolstart sänker priserna

Den sommarvärme vi nu upplever har överraskat en hel nation och många som inte bokat in en sommarresa tidigare under våren har därför valt att stanna hemma. Priserna har varit betydligt lägre i sommar jämfört med till exempel förra året då folk i ren desperation bokade resor som kostade mer än normalt. När skolorna börjar i mitten av augusti sjunker priserna ytterligare . Ärdet någon gång man ska fynda prisvärda resor ska man passa på att resa under de två sista veckorna i augusti. Den här perioden brukar passa bäst för de som inte har barn eller familjer med mindre barn som ännu inte börjat skolan.

September – ny högsäsong

September som tidigare var en månad då priserna var betydligt lägre har istället blivit en trendig semestermånad. Därför sticker priserna ofta iväg en aning under den här perioden. Många föredrar de behagliga temperaturerna, att slippa trängas och att vattnet fortfarande är ljummet. Har man möjlighet att resa i slutet av september brukar man dock kunna komma billigare undan.

Här stannar värmen länge – sensommartips

Många länder kring Medelhavet erbjuder värme långt fram under sensommaren och in på hösten, men det finns några länder och resmål som är bättre än andra. I augusti är temperaturerna relativt höga nästan oavsett vart man reser, det som kan vara bra att ha koll på är när de olika länderna har sina semesterperioder för att slippa trängas med stora folkmassor. Italienarna har till exempel semester i augusti vilket betyder trängsel längs kusterna och i många fall även högre priser för att leva och bo. Ska man resa i slutet av september eller ännu senare kan vädret bli mer osäkert och då är det bra att hålla sig längre söderut i Medelhavsregionen om man suktar efter värme.

Resmål som erbjuder varma temperaturer långt in på sensommaren/hösten:

- Kreta
- Rhodos
- Malta
- Mallorca
- Turkiet
- Cypern
- Ibiza
- Sicilien

*Hit reser svenskarna under sensommaren

  1. Palma de Mallorca
  2. Chania (Kreta)
  3. Rhodos
  4. Split (Kroatien)
  5. Larnaca (Cypern)
  6. London
  7. Antalya (Turkiet)
  8. Prag
  9. Barcelona
  10. Malaga

*Listan är baserad på bokningar gjorda online och i butik under 2018 med avresa mellan 1 augusti och 30 september 2018.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30:00 CESTPressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum