Åklagarmyndigheten

Fyra anhållna för skjutning i Uppsala

Dela

Vid 22-tiden den 19 december 2019 larmade flera personer polisen om skottlossning i stadsdelen Eriksberg i Uppsala. En man påträffades skjuten och fördes till sjukhus med ambulans. Fyra personer anhållna på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

Polisens arbete med vittnesuppgifter ledde snabbt fram till att fyra personer kunde gripas och delges misstanke om brottet. Åklagare beslutade under natten att anhålla de fyra gripna såsom på sannolika skäl misstänkta för gärningen.

Misstankarnas allvar gör att försvarare måste förordnas av Uppsala tingsrätt innan förhör kan påbörjas.

Polisen jobbar brett med ärendet och uppmanar alla som har uppgifter att lämna att höra av sig till polisen.

– Arbetet med den tekniska undersökningen av brottsplatsen och arbetet med att identifiera ytterligare personer som kan lämna uppgifter pågår intensivt, för att ge utredningen en klar bild av händelseförloppet, säger kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman, som leder förundersökningen.

Tingsrättens målnummer: B 8384-19

Kontakt

För att inte försvåra utredningen kan polisen för närvarande inte lämna några ytterligare uppgifter om de anhållna eller omständigheterna som lett fram till gripandena.

Åklagaren är i nuläget inte tillgänglig för kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum