Region Örebro län

Fyra av tio länsbor kan cykla till jobbet på en kvart

Dela

Fyra av tio länsbor kan cykla till sin arbetsplats på 15 minuter medan sex av tio kan trampa till jobbet på en halvtimme. Det visar en så kallad cykelpotentialstudie som Region Örebro län har genomfört.

Foto: Jessica Jeppson, Region Örebro län
Foto: Jessica Jeppson, Region Örebro län

- Cykelinfrastrukturen i länet är bristfällig men trots det ser vi att många kan cykla till och från jobbet på relativt kort tid. Och eftersom potentialen till förbättringar är god kan investeringarna i länsplanen efter cykelplanens prioriteringar skapa ännu bättre förutsättningar för ökad cykling framöver, säger Simon Jäderberg, infrastrukturstrateg på Region Örebro län.

Kombineras cyklingen med en kollektivtrafikresa kan nästan åtta av tio länsinvånare ta sig till arbetsplatsen inom 45 minuter och nästan nio av tio klarar det på 60 minuter. När det kommer till länets skolbarn kan åtta av tio cykla till den närmaste skolan inom 10 minuter och nio av tio kan cykla till skolan inom 20 minuter.

- Genom cykelpotentialstudien har vi skapat en bild över hur möjligheten till cykelpendling ser ut i länet och vi jobbar nu vidare med den stora potentialen till ökat cyklande vi ser, säger Simon Jäderberg.

Vetskapen om var det finns potential till ökat cyklande kan bland annat användas för att prioritera utbyggnaden av kommunala och regionala cykelvägar, för att prioritera utveckling av hållplatser, bytespunkter och cykelparkeringar samt indikera lägen för boende med god potential till hållbart resande.

Kontakt

Simon Jäderberg, infrastrukturstrateg på Region Örebro län, telefon: 076-695 16 80

Nyckelord

Bilder

Foto: Jessica Jeppson, Region Örebro län
Foto: Jessica Jeppson, Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum