Åklagarmyndigheten

Fyra begärda häktade för inblandning i två rån i Västra Götaland

Dela

Åklagaren har begärt fyra personer häktade misstänkta för inblandning i två rån, grovt brott, mot matbutiker i Alingsås och Floby. Häktningsförhandlingarna äger rum i Skaraborgs tingsrätt i eftermiddag.

Två av de misstänkta begärs häktade för grovt rån i två fall och grovt vapenbrott. En person misstänks för medhjälp till de två rånen och grovt vapenbrott. En person är misstänkt för grovt rån i två fall.

Häktningsförhandlingarna äger rum i dag kl. 13, 14, 15 och 16.

Målnummer i Skaraborgs tingsrätt: B 4283-21.

Kontakt

Efter att sista förhandlingen är avslutad är kammaråklagare Mathias Johansson tillgänglig för media på plats i rätten. Därefter är han tillgänglig en kort stund på telefon, 010-562 50 57.
Innan häktningsförhandlingen är åklagaren inte tillgänglig.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum