Umeå kommun

Fyra lärare på Dragonskolan är nominerade till Guldäpplet

Dela

Hela fyra lärare på Dragonskolan är nominerade till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet. De nominerade är: Anna Lodén, Anneli Andersson, Erik Forssell och Pernilla Nordlund. – Det är väldigt roligt och ett erkännande för vårt arbete med iMitten.se, vår egen plattform med material från både elever och personal på skolan, säger Niclas Lind, IT-pedagog på Dragonskolan.

Guldäpplet är ett nationellt lärarstipendium som delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som samtidigt inspirerat elever och kollegor.
– För oss som arbetar med IT i undervisningen är Guldäpplet ett av de finaste priserna man kan vinna som pedagog i Sverige. Guldäpplet har funnits sedan 2002 och växer sig allt större för varje år som går, säger Niclas Lind.

De nominerade lärarna har alla, tillsammans med sina elever, jobbat med iMitten.se.
– Huvudsyftet med plattformen är att eleverna på skolan ska få möjlighet att publicera sina arbeten i en egen digital kanal. Förhoppningsvis kan det som våra elever producerar bidra med glädje, kunskap och inspiration, säger Niclas Lind.
Under året har pandemin ytterligare klargjort betydelsen av de digitala möjligheterna i undervisningen. Umeå har ingen stor tradition av att nominera pedagoger till Guldäpplet, och tidigare har endast en (1) gymnasielärare från Umeå varit nominerad.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras i samband med den digitala Bokmässan den 25 september. Den slutliga vinnaren presenteras i samband med Guldäpplets dag som kommer att hållas i Stockholm under hösten, datum för dagen är inte fastställd.

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Regioner Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups, ILT Inläsningstjänst AB, Netsmart AB, Studentlitteratur AB, samt Stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

Besök iMitten.se

För mer information kontakta:
Niclas Lind
IT-pedagog
070-833 62 79
niclas.lind@umea.se

Erik Forssell
Lärare
070-226 64 26
erik.forssell@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Snöovädret blir allt intensivare – stanna hemma om du kan21.1.2021 17:47:40 CETPressmeddelande

Det intensiva snöfallet med kraftig drivbildning har ökat ordentligt och gjort det mycket svårt att ta sig fram i kommunen. Ovädret kommer att bli värre längre fram i kväll och i natt. Läget är mycket ansträngt och kommunen arbetar intensivt med att hålla huvudgatorna öppna. För lokalgatorna finns risk att framkomligheten tidvis är begränsad. Kommunen uppmanar alla som inte måste ge sig ut att stanna hemma.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum