Spendrups Bryggeri AB

Fyra öldrinkar du måste uppleva

Dela

Hip Hops, Gingereal Ale, Yuzu Awesome och alkoholfria Bee Nice. Fyra unika öldrinkar som tar öltrenden till nästa nivå. Testa så kommer du förstå varför.

Det är nog ingen nyhet att öl är populärare än på länge.   Idag är en öl inte längre bara ”en stor stark”. Nej idag är det lika gärna en IPA. En ale. En lager. Med eller utan alkohol. En upplevelse helt enkelt. Trenden har varat ett tag men intresset svalnar inte. Tvärtom.

Det märks inte minst när vi nu lanserar våra öldrinkar.

Fräscha drinkar som mixar ölets djupare toner av humle och malt med friska och spännande ingredienser som asiatiska citrusen yuzu, ingefära, honung, mynta och meszal.

För mer inspiration och hundratals andra drinkrecept – upptäck Schweppes Drinkgeneratorn på  www.schweppes.se   

1. Hip Hops

Upplev en riktigt lyckad mix av kraftig humlekaraktär, sötaktig rom och syrliga toner från citron och Schweppes Bitter Lemon. Testa en Hip Hops.

Ingredienser:

8 cl öl (IPA)

4 cl vit rom

2 cl sockerlag

Citron

Schweppes Bitter Lemon

Gör så här:

Fyll ett collinsglas med is. Häll i rom, sockerlag och öl. Toppa med kall Schweppes Bitter Lemon och garnera med en citronskiva.

2. Gingereal Ale

Ingefära och ale – två ingredienser som är som skapta för varandra. För utan den ena eller den andra blir det ingen riktig Ginger Ale. Så låt oss presentera Gingereal Ale.

Ingredienser:

8 cl öl (Ale)

4 cl vodka 

3 cl citronsaft

Färsk ingefära (bankad)

Schweppes Ginger Ale

Gör så här:

Ta ett collinsglas och fyll det med is. Häll i vodka, ingefära, citronsaft och öl. Fyll upp glaset med kall Schweppes Ginger Ale och garnera med ingefära.

3. Yuzu Awesome

Yuzu är en asiatisk citrusfrukt. Inte så enkel att hitta färsk men som juice säljs den i välsorterade matbutiker. Det älskar vi för vi älskar Yuzu Awesome. Testa du också.

Ingredienser:

8 cl öl (Ljus lager)

4 cl mezcal

3 cl yuzujuice

3 cl sockerlag

1 cl persikosirap

Mynta

Schweppes Soda

Gör så här:

Fyll ett collinsglas med is. Häll i mezcal, yuzujuice, sockerlag, persikosirap och öl. Toppa med kall Schweppes Soda och garnera med mynta.

4. Bee Nice

Alkoholfri öl, honung, vanilj och Schweppes Ginger Ale. Mer behöver man nästan inte säga. En lika god som frisk drink helt enkelt.

Ingredienser:

5 cl alkoholfri öl

2 tsk honung

1 cl vaniljsirap

4 cl citronsaft

Schweppes Ginger Ale

Gör så här:

Fyll ett collinsglas med is. Häll i honung, vaniljsirap, citronsaft och öl. Toppa med kall Schweppes Ginger Ale.

För mer information och produktprover, vänligen kontakta:

 

Anna Lidström, Marknadschef Schweppes

anna.lidstrom@spendrups.se

0701 - 82 78 73

Emma Lind, PR-konsult Kelly and Pling

emma.l@kellyandpling.com

0735 - 53 72 82

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Gotlands Bryggeri har hittat sitt nya hem vid Hällarna16.4.2018 12:30Pressmeddelande

Nu är det klart att Gotlands Bryggeri bygger sitt nya bryggeri vid Hällarna i den södra delen av Visby. Tomten, på Cypressgatan 3 B, ligger ovanför den nya kryssningskajen och motsvarar kraven på ett nytt bryggeri med bra produktionsförutsättningar och ett bra läge. Bygglovshandlingarna kommer att lämnas in i början av hösten. Investeringen ligger på ca 80 miljoner kronor och det nya bryggeriet beräknas stå klart våren 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum